Rareş Bogdan: Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate

Rareş Bogdan, a anunţat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanşarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

2147 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan: Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate

Rareş Bogdan: Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate

"Noi vom folosi toate mijloacele constituţionale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligaţia noastră. Este o cerinţă a alegătorilor noştri. Acest demers este susţinut de USR, UDMR şi PMP. Ne aşteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susţină demersul nostru. (...) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forţe politice, din care vioara întâi să fie PNL şi un Guvern condus de Ludovic Orban. Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi, lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate", a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susţine anticipatele.

"Avem toată convingerea că grupul condus de Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, cei nouă demisionari din Pro România, vor susţine acest demers. Ar mai fi nevoie de 24 de voturi care pot fi formate din demisionari, din aşa numiţi independenţi şi din cei care aparţin minorităţilor naţionale. (...) Liderii politici, în frunte cu Ludovic Orban, muncesc la acest demers de declanşare a alegerilor anticipate", a precizat Rareş Bogdan.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare şi i-a spus că susţine organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, dumicică, în timpul unei vizite în judeţul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile aşteptate de oameni”.

Kelemen Hunor a anunţat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare şi i-a spus că susţine organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale. Acesta a adăugat că din anul 2012 suntem constant într-o situaţie de instabilitate politică guvernamentală.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici