Rareş Bogdan, mesaj pentru USR PLUS: Negociem, dar la Florin Cîţu nu renunţăm

  • Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan le-a transmis partenerilor din coaliţie că negociază orice, dar la Florin Cîţu nu renunţă.
  • Rareş Bogdan a avut şi un mesaj „din suflet” pentru Dacian Cioloş: Să nu continue discuţiile cu AUR, pentru că îşi pierde credibilitatea câştigată în ultimii 15 ani.
1299 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan, mesaj pentru USR PLUS: Negociem, dar la Florin Cîţu nu renunţăm

Rareş Bogdan, mesaj pentru USR PLUS: Negociem, dar la Florin Cîţu nu renunţăm

PNL nu se teme de o moţiune de cenzură, declară, la RFI, prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan. El îl roagă „din suflet” pe Dacian Cioloş să nu continue discuţiile cu AUR, pentru că „îşi va arunca în aer credibilitatea câştigată în 15 ani”. Liberalul precizează că la şedinţa de vineri a coaliţiei va participa şi premierul. Rareş Bogdan are de asemenea un mesaj pentru comunitatea Corupţia Ucide: „Vă asigur că nu ne-am schimbat, nu avem cum să semănăm cu PSD”.

Rareş Bogdan spune cine va participa la şedinţa de vineri a coaliţiei: „La şedinţa de astăzi a coaliţiei va participa domnul Cîţu, voi participa eu, în calitate de prim-vicepreşedinte, va participa domnul Ludovic Orban, în calitate de preşedinte încă al PNL şi de asemenea, foarte probabil, domnul secretar general Sighiartău şi probabil domnul Iulian Dumitrescu, alt prim-vicepreşedinte”.

Prim-vicepreşedintele PNL declară că partidul său nu se teme de moţiunea de cenzură.

„Nu, nu ne temem, pentru că nu cred că Dacian Cioloş, Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Vlad Voiculecu şi Dragoş Tudorache şi ceilalţi lideri, Ionuţ Moşteanu şi ceilalţi se vor putea pune la braţ cu domnul Claudiu Târziu, cu domnul George Simion şi cu doamna Şoşoacă, pentru că cel puţin pentru domnul Tudorache şi domnul Dacian Cioloş, care sunt la fel ca mine, membri ai Parlamentului European, va fi extrem de greu, dacă nu imposibil de explicat colegilor dânşilor din Renew Europe faptul că s-au pus la aceeaşi masă, au făcut o alianţă, chiar şi de conjunctură, pentru a da jos un Guvern proeuropean extrem de bine perceput la Bruxelles, la Londra, la Washington, la Paris, pentru a da jos un Guvern cu cine? (...). Deja, ieri, am fost sunat de către Manfred Weber, liderul popularilor europeni, să mă întrebe ce se întâmplă în România. De asemenea, chiar de oameni din interiorul grupului Renew. Dacă Dacian Cioloş face orice act politic alături de AUR, lucrurile nu vor rămâne aşa şi se va afla la nivel european ce face USR PLUS. Nu cred, sincer, am încredere că Dacian Cioloş nu se va alia, nici măcar conjunctural, cu colegii doamnei Le Pen şi ai celor din AfD”.

Întrebat ce va face PNL dacă USR PLUS iese de la guvernare şi dacă ia în calcul un Guvern minoritar, Rareş Bogdan a răspuns: „Nu cred că se pune problema în felul acesta. Noi vrem să continuăm cu USR PLUS, suntem condamnaţi să guvernăm împreună”.

„Noi nu avem o altă opţiune de premier decât Florin Cîţu şi până la urmă sunt convins că vom ajunge la înţelegere cu colegii noştri, pentru că e mai importantă dezvoltarea României, decât orgoliile de moment. La Florin Cîţu nu renunţăm, dar suntem pregătiţi să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere. Nu vreau să vă dezvălui (ce vom negocia - n.r.), dar vom sta de vorbă şi suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe multe aspecte, nu şi pe persoana domnului Cîţu”, a spus Rareş Bogdan.

Întrebat dacă va face astăzi o propunere concretă celor de la USR PLUS, Rareş Bogdan a răspuns afirmativ: „Da, de a veni cu un ministru, în primul rând, care să-l înlocuiască pe domnul Stelian Ion, pentru a debloca situaţia şi pentru a continua guvernarea”.

Mesajul lui rareş Bogdan pentru societatea civilă, după ce mai mulţi oameni au ieşit în stradă să ceară demisia premierului Florin Cîţu, este că PNL nu seamănă cu PSD.

„Le transmit să aibă încredere că pentru ceea ce am ieşit în stradă şi eu şi ei, pentru faptul că am stat la minus 30 de grade în ianuarie 2017 şi în februarie, pentru faptul că am stat la plus 40 de grade şi am luat gaze în ochi şi eu şi ei în 10 august 2018, nu am uitat, nu ne-am schimbat şi lucrurile vrem să le reparăm, exclusiv împreună cu colegii noştri de la USR PLUS, pentru că credem în valorile europene şi în şansa acestei ţări. Vă asigur că nu avem cum să semănăm cu PSD, vă asigur că nici Gheorghe Flutur, nici Emil Boc, nici Rareş Bogdan, nici Robert Sighiartău, nici Florin Cîţu, nici ceilalţi colegi ai noştri nu au nici o şansă să semene cu PSD vreodată, iar cei din USR PLUS au un singur aliat posibil, Partidul Naţional Liberal. Îl rog în special pe Dacian, să înceteze, să-şi oprească colegii să mai poarte discuţii cu un partid care nu face parte din partidele care susţin cu adevărat Europa comună, un partid antieuropean. Îl rog din suflet, pentru că Dacian e cel care îşi face cel mai mare rău (...). Dacă continuă discuţiile cu AUR, îşi aruncă în aer credibilitatea câştigată în 15 ani”, a mai spus Rareş Bogdan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici