Răspunsul lui Orban, întrebat dacă se vor introduce noi măsuri restrictive, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de Covid-19

În contextul în care România a ajuns marţi la 104 decese, Orban a fost întrebat, în Franţa, dacă a mai discutat cu preşedintele Iohannis despre măsuri care să fie luate de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului.

2584 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Orban, întrebat dacă se vor introduce noi măsuri restrictive, în condiţiile creşterii numărului de cazuri de Covid-19

Răspunsul lui Orban, întrebat dacă se vor introduce noi măsuri restrictive

„Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Chiar şi astăzi am vorbit cu domnul ministru Tătaru, de două ori, de asemenea, am comunicat cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor din România pe temele luptei anti-COVID şi, evident, cu preşedintele suntem într-un dialog permanent”, a răspuns premierul.

Autorităţile din România nu intenţionează, în acest moment, să ia alte măsuri restrictive în contextul pandemiei, a declarat, marţi seara, premierul Ludovic Orban.

Reporterul a insistat spunând că există o declaraţie a vicepremierului Raluca Turcan care anunţa noi restricţii în zona mall-urilor şi noi măsuri pe care le va lua Guvernul.

„Nu cunosc aceste declaraţii. Noi luăm decizii. Când avem de anunţat, deciziile le anunţăm public. (...) Poate s-a referit la cinematografe din mall-uri sau restaurantele din mall-uri, care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia - hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune, practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a spus premierul.

Joi au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19) în România şi peste 100 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
restricţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici