Răspunsul noului ministru al Justiţiei când a fost întrebat dacă va desfiinţa Secţia de anchetă: Nu pot rămâne lucrurile astfel

Cătălin Predoiu, cel care a preluat marţi mandatul la conducerea Ministerului Justiţiei, a declarat, întrebat dacă va desfiinţa Secţia specială, că lucrurile nu pot rămâne aşa cum sunt în momentul de faţă, precizând însă că abordarea liberalulilor e către modificarea în Parlament. Totodată, Predoiu a spus referitor la blocajul din CSM pe numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), că Ana Birchall a avut o poziţie bună pe acest subiect.

3588 afișări
Imaginea articolului Răspunsul noului ministru al Justiţiei când a fost întrebat dacă va desfiinţa Secţia de anchetă: Nu pot rămâne lucrurile astfel

Răspunsul noului ministru al Justiţiei când a fost întrebat dacă va desfiinţa Secţia de anchetă: Nu pot rămâne lucrurile astfel

„Vom merge pe o intervenţie în Parlament, pe proiect de lege, von discuta pe legile justiţiei, dar eu sper că vom avea o reacţie rezonabilă în Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă faţă de această Secţie specială. Sunt magistraţi care reclamă desfiinţarea ei peste noapte, dacă vreţi, sunt magistraţi, mai puţini, care spun că este o reparaţie. Eu sunt gata să înţeleg raţiunea pentru care s-a gândit o reparaţie, dar, pe bază de studiu, să vedem despre ce e vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament şi aşteptăm o reacţie responsabilă din partea Parlamentului. În cadrul fostei majorităţi devenită minoritate, s-au mai schimbat minţile în ultima perioadă şi eu sunt încrezător că vom găsi un răspuns raţional în Parlament", a declarat, marţi, noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, după ce a preluat mandatul.

Cătălin Predoiu a mai deţinut acest portofoliu în perioada 2008-2012 şi a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe.

Predoiu, despre faptul că Birchall a blocat numirea Adinei Florea: Ministerul a avut o poziţie bună

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, referitor la blocajul din CSM pe numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), că Ana Birchall a avut o poziţie bună pe acest subiect.

„Voi studia problema, nu vreau să dau un răspuns superficial ( cum va vota în plenul CSM -n.r.), dar aşa, la prima vedere, nu am de ce să o critic pe doamna Birchall. Nu vreau să angajez poziţia ministerului acum aici , fără a studia toate dosarele. Ce s-a văzut de la nivelul meu de deputat în Parlament, cred că ministerul a avut o poziţie bună. Cu doamna Savonea, m-am întâlnit o dată sau de două ori în Parlament, eram la aceeaşi masă la Comisia Juridică, nu am colaborat, nu o cunosc nici din medii profesionale. Eu sunt foarte atent la ceea ce se întâmplă. Dacă Parlamentul nu va dezamăgi în ceea ce priveşte răspunsul raţional pe proiectele de lege pe care sistemul judiciar le aşteaptă , pe care cetăţenii le aşteaptă , atunci nici dânşii nu vor avea dezamăgirea că abandonăm lucruri în Parlament", a declarat Cătălin Predoiu, după preluarea mandatului.

Cătălin Predoiu a mai deţinut portofoliul Justiţiei în perioada 2008-2012 şi a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici