Răspunsul USL la propunerea preşedintelui: Ponta a rupt scrisoarea de la Băsescu pe scena Congresului de la Romexpo - VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în deschiderea Congresului de la Romexpo, că formaţiunea sa nu are ce discuta şi negocia cu preşedintele Traian Băsescu, liderul social-democrat rupând de altfel scrisoarea de la şeful statului în faţa delegaţilor la congres.

2586 afișări
Imaginea articolului Răspunsul USL la propunerea preşedintelui: Ponta a rupt scrisoarea de la Băsescu pe scena Congresului de la Romexpo - VIDEO

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Vreau să ştiţi că este un domn în România, domnul Băsescu îl cheamă, care ieri a făcut propuneri pentru ordinea de zi. Am primit şi o scrisoare de la domnia sa. Nu am citit-o, am sperat că scrie demisie. Nescriind însă demisie, aş vrea, cu permisiunea dumneavoastră, să îi dau un răspuns lui Traian Băsescu. Ăsta e răspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta şi negocia cu Traian Băsescu, nu avem nevoie de minciunile şi propunerile lui otrăvite. Suntem un partid care a rezistat în aceşti ani împotriva regimului Traian Băsescu. Suntem un partid care ştim ce înseamnă să fim minţiţi de Traian Băsescu", a afirmat Ponta.

El a arătat că este normal ca la Congresul PSD şi la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discuţiilor să fie propusă de oamenii din partid, nu de către şeful statului.

"Cred că astăzi, împreună cu partenerii noştri din USL, trebuie să vorbim despre români şi România", a mai spus Ponta.

El a şi rupt scrisoarea de la şeful statului, de la tribuna congresului, în aplauzele participanţilor.

De asemenea, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat şi el, înaintea începerii lucrărilor Congresului, că mai întâi Traian Băsescu trebuie să îşi dea demisia pentru a discuta cu opoziţia, pentru că "nu mai are nimeni încredere în el".

"Să îşi dea demisia şi mai discutăm după aceea (...) Indiferent că demisionează sau nu, sfârşitul lui e stabilit", a spus Năstase.

El a arătat că preşedintele Băsescu a lansat propunerile sale înainte de congresele formaţiunilor USL pentru că se ştie deja despre scenariul pe care l-ar prefera acesta referitor la organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale în toamnă, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu ca eventual candidat pentru funcţia de şef al statului.

Şeful statului cere liderilor USL ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu, a trimis vineri, câte o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici