Război între OPOZIŢIE şi putere pe funcţia de viceguvernator al BNR după demisia lui Bogdan Olteanu

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, le-a cerut liderilor PSD si ALDE să respecte dreptul PNL de a face o propunere pentru postul de viceguvernator al BNR, afirmând ca dacă vor continua cu atitudinea de "cuceritor sovietic" precedentele pe care le creează li se pot întoarce.

2157 afișări
Imaginea articolului Război între OPOZIŢIE şi putere pe funcţia de viceguvernator al BNR după demisia lui Bogdan Olteanu

Război între OPOZIŢIE şi putere pe funcţia de viceguvernator al BNR

"Constat că PSD şi ALDE se grăbesc să ocupe toate poziţiile disponibile în instituţiile publice, fără să mai ţină cont de existenţa celorlalte partide şi a ponderii acestora în opţiunile oamenilor. Acum văd că doresc postul de viceguvernator al BNR, pentru care PNL este îndreptăţit să facă nominalizarea pe criterii de profesionalism, implicare şi imparţialitate în gestionarea responsabilităţilor acestei funcţii. Le cer liderilor PSD şi ALDE să respecte dreptul PNL de a face această propunere, faţă de care nu vor putea ridica obiecţii", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pentru MEDIAFAX.

Raluca Turcan a afirmat ca precentele "dureroase" pe care PSD şi ALDE le creează li s-ar putea întoarce împotriva.

"Dacă vor continua cu această atitudine de cuceritor sovietic, îi avertizez că deschid calea unor precedente dureroase care li se pot oricând întoarce împotrivă", a conchis Turcan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că vineri va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care se va stabili persoana care va fi susţinută politic de către coaliţie pentru funcţia de viceguvernator BNR, vacantată ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu.

Chestionat dacă va exista o propunere în acest sens din partea coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns: „Eu aşa cred că ar trebui să fie”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici