Război între PNL şi USR în Ploieşti: Sesizare penală pe numele primarului pentru Târgul de Crăciun

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a fost reclamat la DNA de candidatul USR la Primărie, Mihai Poliţeanu, care arată, în sesizare,că edilul împreună cu un director ar fi organizat Târgul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor din oraş avantajând o firmă privată. „Speră să fie vizibil”, îi răspunde Dobre.

830 afișări
Imaginea articolului Război între PNL şi USR în Ploieşti: Sesizare penală pe numele primarului pentru Târgul de Crăciun

Război între PNL şi USR în Ploieşti: Sesizare penală pe numele primarului pentru Târgul de Crăciun

Candidatul USR la funcţia de primar al Ploieştiului, Mihai Poliţeanu, a depus la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti o sesizare penală împotriva primarului PNL Adrian Dobre şi a directorului Parcului Municipal Vest din Ploieşti, Constantin T. Donald Nicolae, în legătură cu organizarea Târgului de Crăciun şi Orăşelului copiilor, prin care arată că ar fi fost avantajată o firmă privată cu încălcarea prevederilor legale, a anunţat, miercuri, USR Prahova.

„Reies indicii temeinice că în procesul de închiriere a domeniului public Parc Municipal Vest în luna decembrie către firma (...) s-au comis fapte de natură penală. Ele privesc închirierea domeniului public prin altă procedură decât cea legală, anume licitaţie publică, încercarea de a da o aparenţă de legalitate dării în folosinţă a domeniului public printr-o convenţie semnată de primărie şi administraţia parcului, pe de o parte, şi o firmă privată, pe de altă parte, prin care s-au eludat prevederile legale privind licitaţiile pentru închirierea domeniului public, paguba financiară produsă bugetului public prin aplicarea abuzivă şi preferenţială a unei singure taxe pentru un singur eveniment, deşi este vorba este vorba de o serie de evenimente generatoare de profit timp de o lună, pe o suprafaţă mult mai mare a domeniului public decât cea pentru care s-a încasat taxa”, potrivit USR Prahova.

Sursa citată mai menţionează şi că s-ar fi încălcat prevederile contractuale rezultate din finanţarea europeană care a stat la baza creării Parcului Municipal Vest şi că sunt construcţii temporare pe domeniul public fără respectarea legislaţiei în domeniu.

„Amintim că închirierea domeniului public Parcul Municipal Vest din Ploieşti timp de o lună s-a făcut printr-o convenţie cu firma (...), cu sediul în comuna Bucov, sat Pleaşa. Convenţia are număr de înregistrare (...) este semnată în aceeaşi zi în care firma (...) a făcut solicitarea de folosire temporară a domeniului public Parc Municipal Vest (...). Aşadar, într-o singură zi: firma face solicitarea, se primesc trei avize favorbile de la trei direcţii de specialitate şi de la Administraţia Parcului, primarul Dobre (Adrian Dobre – n.r.) semnează Convenţia. Este vorba, evident, de un aranjament anterior, care a precedat cererea oficială facută de firmă, semnarea Convenţiei fiind doar un mijloc pentru a da o aparenţă de legalitate închirierii spaţiului (...) s-a făcut în absenţa oricărui anunţ public privind o eventuală intenţie a Administraţiei Parcului şi a Primăriei de închiriere a parcului către operatori economici privaţi pentru a organiza o serie de evenimente în luna decembrie 2019”, spun cei de la USR.

Potrivit USR Prahova, există suspiciuni, „că prin această această convenţie şi, ulterior, prin subînchirierea de către firma (...) a domeniului public către alţi operatori economici, s-au încălcat prevederile contractului prin finanţare europeană de realizare a Parcului Municipal Vest prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, Domeniul de intervenţie 1.1. Or, conform declaraţiilor primarului Dobre Adrian, există interdicţia de a desfăşura activităţi comerciale în parc încă 2 ani”.

În replică, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că „organizarea evenimentului din Parcul Municipal Vest a fost realizată în conformitate cu procedurilor operaţionale interne, aprobate în conformitate cu dispoziţiile legale”.

„Deşi am fost atacat în repetate rânduri de Mihai Poliţeanu, am evitat să intru în polemică cu acesta. Este însă necesar pentru ploieşteni să clarific câteva lucruri: obligaţia fundamentală a municipalităţii este să asigure funcţionalitatea proiectului Parcul Municipal Vest. Creşterea gradului de confort şi recreere şi îmbunătăţirea calităţii vieţii reprezintă obiectivele principale ale Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi în definitiv scopul acestei investiţii, organizarea evenimentului din Parcul Municipal Vest a fost realizată în conformitate cu procedurilor operaţionale interne, aprobate în conformitate cu dispoziţiile legale”.

Dobre mai afirmă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a confirmat că în perioada de durabilitate a proiectului, pot fi realizate evenimente, cu condiţia ca veniturile rezultate să asigure acoperirea costurilor operaţionale ale proiectului, fără ca acesta să devină generator de venituri.

Dobre spune că prin plângerea la DNA, Poliţeanu „speră să fie vizibil, să-l cunoască în sfârşit cineva în Ploieşti”, deoarece până acum „a condus doar geanta doamnei Macovei”.

„Cu această plângere, fostul emul al Monicăi Macovei speră să fie vizibil, să-l cunoască în sfârşit cineva în Ploieşti, şi, mai ales, să distragă atenţia de la excluderile abuzive şi problemele interne legate de semnăturile false. Este un modus operandi pentru dânsul, face plângeri penale (Kovesi a plătit preţul acţiunilor lui). După cum ştiţi, întregul meu mandat a avut la bază corectitudinea şi onestitatea, dar constat că politicianismul mărunt al unor indivizi, de pripas prin Ploieşti, încearcă să-mi murdărească imaginea. Nu doresc să comentez mai departe aserţiunile unuia care <a condus> doar geanta doamnei Macovei”, a scris primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pnl,
usr,
dna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici