RĂZBOIUL CARE NE IA MINŢILE. Gen.(r) Silviu Predoiu: „Este războiul care are ca ţintă produsul percepţiei umane, încrederea. E mult mai parşiv, mult mai integrat!”

  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „NATO a introdus un nou domeniu în care se poartă războiul, cel al minţii umane, războiul cognitiv”.
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Ultimii 30 de ani ne-au arătat clar faptul că nu există soluţie militară la probleme”.
  • Gen.(r) Silviu Predoiu: „Ne aflăm într-un moment de derută la nivelul instituţiilor şi organismelor occidentale”.
3111 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL CARE NE IA MINŢILE. Gen.(r) Silviu Predoiu: „Este războiul care are ca ţintă produsul percepţiei umane, încrederea. E mult mai parşiv, mult mai integrat!”

RĂZBOIUL CARE NE IA MINŢILE. Gen.(r) Silviu Predoiu: „Este războiul care are ca ţintă produsul percepţiei umane, încrederea. E mult mai parşiv, mult mai integrat!”

Invitat în emisiunea „InSecuritate”, generalul (r) Silviu Predoiu vorbeşte despre o schimbare de paradigmă a războaielor care se poartă pe scena politicii globale. Mai exact, invitatul lui Bogdan Nicolae explică cât de periculos şi provocator devine, pe zi ce trece, războiul minţii umane, un substitut perfect pentru războiul tradiţional.

 Gen.(r) Silviu Predoiu: „Războiul, aşa cum îl definim noi tradiţional, îmi pare că este tot mai puţin o soluţie la orice fel de probleme”

„Ne aflăm într-un moment de derută la nivelul instituţiilor şi organismelor occidentale. Până la urmă, instituţiile sunt compuse din oameni. Dacă oamenii nu sunt de calitate, nu ai cum să te pregăteşti. Iar Putin a simţit acest lucru. (…) Ultimii 30 de ani ne-au arătat clar faptul că nu există soluţie militară la probleme. Aliaţii puternici, justificat sau mai puţin justificat, au început o grămadă de războaie.

În Balcani, în Georgia, în Republica Moldova, în Irak, în Afganistan, în Siria. Eu nu am auzit de nicio victorie. S-au făcut parade, dar nu am auzit de nicio victorie. De asta zic, războiul, aşa cum îl definim noi tradiţional, îmi pare că este tot mai puţin o soluţie la orice fel de probleme. Noi trebuie să căutăm în alt plan problemele.”  

Gen.(r) Silviu Predoiu: „E un război care spuneam că se defineşte drept războiul cognitiv”

„Noi suntem deja într-un conflict continuu. Toţi. Noi suntem chiar în prima linie cu Rusia. E un război care spuneam că se defineşte drept războiul cognitiv. Tradiţional, războiul se ducea pe apă, pe uscat, în aer, în spaţiul cosmic şi mai recent în spaţiul virtual. NATO a introdus un nou domeniu în care se poartă războiul, cel al minţii umane războiul cognitiv.

Este războiul care are ca ţintă produsul percepţiei umane, încrederea. Urmăreşte să ne saboteze încrederea în autorităţile noastre, în instituţiile statului, în aliaţii noştri, să spulbere încrederea aliaţilor în noi. Iar războiul ăsta se face atacând cunoaşterea care generează percepţia, atacând, nu ceea ce gândeşte cetăţeanul ţării vizate, ci modul în care  gândeşte e mult mai parşiv, mult mai integrat. Ori asta se întâmplă de nişte ani de zile”, conchide gen. (r) Silviu Predoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici