Răzvan Popa, europarlamentar PSD: Opoziţia încearcă discreditarea imaginii României în plan extern

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, susţine, într-o postare pe Facebook, că liderii de dreapta încearcă să manipuleze opinia publică referitor la ceea ce s-a întâmplat la protestele din 10 august, iar strategia lor este discreditarea instituţiilor statului şi a imaginii României pe plan extern.

244 afișări
Imaginea articolului Răzvan Popa, europarlamentar PSD: Opoziţia încearcă discreditarea imaginii României în plan extern

Foto: Facebook/Răzvan Popa

"Consider că tentativele de manipulare şi informaţiile false aruncate pe piaţă cu privire la evenimentele de la proteste, dar şi încurajarea mişcărilor de stradă de către liderii opoziţiei au drept obiectiv blocarea şi îndepărtarea unei guvernări performante. Realitatea este că rezultatele economice obţinute şi măsurile luate în timpul acestei guvernări construiesc premizele clare pentru o menţinere a PSD la guvernare şi după 2020. Stimularea violenţelor, lansarea de informaţii false menite a discredita instituţiile, tentativele clare de manipulare a realităţii sunt, de fapt, eforturi îndreptate doar către acest obiectiv", a afirmat europarlamentarul Răzvan Popa, într-o postare sâmbătă pe Facebook.

În opinia acestuia, Opoziţia încearcă discreditarea imaginii României în străinătate, punând mai presus interesele unor oameni sau grupuri politice, în defavoarea interesului naţional.

"Ştim foarte bine că partidele şi liderii de Dreapta din România, de foarte mulţi ani, au evitat discuţiile pe teme concrete, de interes pentru cetăţeni, şi au stimulat ura şi divizarea în societate. Exact acest lucru se încearcă şi acum. Grav este că acest plan merge până la încercări de discreditare a instituţiilor statului, dar şi a imaginii României în plan extern. Interesele superficiale ale unor oameni şi grupuri politice sunt puse deasupra celui naţional", a completat Răzvan Popa.

Tot sâmbătă, liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declaraţiile lui Klaus Iohannis despre acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente".

"Încă din seara protestelor, preşedintele Iohannis a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi şi informaţii operative. Acest fapt denotă rea-voinţă şi dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente. Ca şi Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câştiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanţat din surse obscure. Cred că s-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au acţionat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a anunţat Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia forţelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri şi din alte regiuni ale ţării.

Până vineri seară, procurorii înregistraseră 238 de plângeri depuse de către protestatari împotriva jandarmilor, aceştia fiind acuzaţi ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august. Parchetul General a anunţat că Secţia Militară a instituţiei a preluat ancheta privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, pentru a uni toate denunţurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere şi plângerile depuse împotriva ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici