Răzvan Savaliuc: „Dacă se dovedea plagiatul, Nicolae Ciucă mai putea fi candidat la Preşedinţia României? Este ordin de zi pe unitate: nimeni nu se poate atinge de Ciucă”

  • „Va începe bătălia prin servicii şi parchete pe compromiterea grupărilor politice rivale. Aud că se pregăteşte dosarul lui Cîţu şi un dosar pentru Orban”
  • „Au fost peste 1000 de achitări la DNA, n-a răspuns nimeni. De ce nu sunt procurorii care au luat achitări la închisoare?
  • „Ai văzut actul de denunţare al vreunui protocol? Băieţii nu pot sta pe margine, vor imixtiune pe dosare. Interceptările SRI sunt acte de urmărire penală şi mijloace de probă în dosare”
  • „SRI stă cu Cyberint şi centrul de interceptări în ilegalitate. Acum pun serviciile pe politicienii pe care îi dirijează”
  • „Cei care au scris legile securităţii naţionale trebuiau trecuţi în rezervă a doua zi”
  • „SRI are direcţia Apărarea Constituţiei şi încalcă Constituţia?”
  • „Sistemul judiciar este foarte politizat, este foarte penetrat de serviciile de informaţii”
  • „Soluţia stă în venirea unei clase politice care să dea cu pumnul în masă. Din orice partid, pe oricare ai vota, afli că este de la băieţi”
  • „Actualul CSM este praf, viitorul CSM va fi şi mai praf”
  • „Când magistraţii nu vor să mai respecte legea, asta mai este Justiţie? Nu magistraţii fac politica penală, ci Parlamentul”
  • „Acum este lupta: cum să facem ca majoritatea din CCR să ne spună că este bine să încălcăm Constituţia”
  • „Suntem o ţară mică, dar nu prea putem să ne opunem. România nu are oameni de stat. Pe listele de vot nu vin oameni adevăraţi, li se fac imediat dosare”
10076 afișări
Imaginea articolului Răzvan Savaliuc: „Dacă se dovedea plagiatul, Nicolae Ciucă mai putea fi candidat la Preşedinţia României? Este ordin de zi pe unitate: nimeni nu se poate atinge de Ciucă”

Sursa foto: Facebook, Răzvan Savaliuc

„Judecătorul nu poate veni în instanţă cu părerile personale. Dacă doctoratele sunt plagiate, înseamnă că suntem conduşi de nişte impostori. Orice sistem judiciar are uscăturile lui. Judecătorii fac o politică în general. Sunt magistraţi care fac de râs sistemul judiciar. Judecătorilor le este interzis prin lege să aibă opinii politice. Poate asupra acelui judecător s-au făcut presiuni. Foarte mulţi judecători au fost ţinuţi cu dosare penale. Oricui îi faci un dosar penal, îl dai jos. De fostul procuror general Tiberiu Niţu şi-au bătut joc. După dosar, Tiberiu Niţu era paralizat de frică. După cazul Niţu, ar fi trebuit să pice capete. Sistemul care controlează justiţia funcţionează. Cei care i-au fabricat dosarul lui Niţu nu erau de capul lor. La vârful sistemului, sunt persoane înregimentate. Sunt colaborări pe faţă cu ofiţerii de la SRI şi de la alte servicii. A fost un sistem atât de bolnav, încât se ştiau care sunt dosarele coloneilor şi care ale generalilor. În cazul Ciucă şi în alte cazuri,  se repartizează foarte uşor dosarul cui trebuie. De ce miră? Ciucă trebuie să iasă viitorul preşedinte al României. Dacă era legal, trebuia să verifice teza de doctorat. Dacă se dovedea plagiatul, Ciucă mai putea fi candidat la Preşedinţia României? E ordin de zi pe unitate: nimeni nu se poate atinge de Ciucă. Eu nu cred că Ciucă este implicat în poveste, au alţii grijă. Mai contează votul românilor în alegeri? Serviciile nu mai au control civil, ei controlează Politicul, Justiţia. SRI stă cu Cyberint şi centrul de interceptări în ilegalitate. Traian Băsescu a făcut o mare greşeală cu serviciile secrete. Acum pun serviciile pe politicienii pe care îi dirijează”, a declarat Răzvan Savaliuc în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, referindu-se la dosarul Ciucă din instanţă şi la modul cum se gestionează dosarele în România.

Senior editorul publicaţiei „Lumea Justiţiei” a povestit pe Aleph News şi cum politicul – Justiţia şi serviciile secrete în România au ajuns să se întrepătrundă:

„Klaus Iohannis devine tot mai mic pe măsură ce se apropie prezidenţialele. Va începe bătălia prin servicii şi parchete pe compromiterea grupărilor politice rivale. Aud că se pregăteşte dosarul lui Cîţu şi un dosar pentru Orban. În DNA este o grupare foarte puternică, susţinută de afară, care cochetează cu USR. Coaliţia PNL - USR s-a spart pentru că Stelian Ion a vrut şefi la parchete care nu-i plăceau lui Iohannis şi Hellvig. DNA este controlată de reţeaua Soros şi de o parte din SRI. Să nu credem că abuzurile de la DNA au dispărut. Au fost peste 1000 de achitări la DNA, n-a răspuns nimeni. Pe ultimul an de mandat la Băsescu, nu l-au mai ascultat nici serviciile, nici parchetele. Cred că soţiei lui Iohannis i se va deschide dosar. Hellvig vrea să rămână oricine vine la Preşedinţie. Pahonţu este cel mai tare şef de serviciu, are acces la informaţiile despre demnitari. Pahonţu este un băiat docil, disciplinat, se face plăcut. Iohannis ascultă de structuri, dar le şi conduce. Niciodată ei nu-şi pot da seama dacă l-au mulţumit sau nu pe Iohannis. Cred că pentru şefii de parchete vor gira cei de la SRI. Ai văzut actul de denunţare al vreunui protocol? Băieţii nu pot sta pe margine, vor imixtiune pe dosare. Interceptările SRI sunt acte de urmărire penală şi mijloace de probă în dosare. În ultimul timp, n-a fost voie să se facă multe dosare”.

Răzvan Savaliuc a vorbit în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, şi despre modul cum funcţionează parchetele în România, dar şi despre controversatul pachet al legilor securităţii naţionale:

„Când „Partidul meu” este la guvernare - nu se mai fac dosare. Se va da drumul la dosare, dar ele vor lovi în PNL. USR vrea să vină la preşedinţie cu Laura Codruţa Koveşi. Cred că prezidenţiabilul PSD va fi compromis cu un dosar. PSD face o greşeală dar este şi într-un mare pericol. Cred că se va da drumul la dosare pe PSD ca să-i compromită (...). Serviciile de informaţii au scris legile securităţii naţionale. SRI are direcţia Apărarea Constituţiei şi încalcă Constituţia? O să ajungă serviciile mai puternice decât clasa politică. Noi am făcut greşeala să lucrăm prea mult cu partenerii strategici pe linia serviciilor de informaţii. Simbioza serviciile de afară – serviciile din România a devenit periculoasă. Nu ştiu cât serviciile noastre mai aparţin la vârf României. La vârful serviciilor de informaţii sunt nişte combinatori. Soluţia stă în venirea unei clase politice care să dea cu pumnul în masă. Din orice partid, pe oricare ai vota, afli că este de la băieţi. Poporul n-are nicio treabă, este o masă care poate fi dirijată uşor. Societate civilă nu mai avem de când ne-au penetrat reţelele plătite din afară. Protestele în România sunt organizate, lumea credea în nemulţumirile exprimate”.

Răzvan Savaliuc, senior editor al publicaţiei „Lumea Justiţiei”, consideră că sistemul judiciar este foarte politizat şi este foarte penetrat de serviciile de informaţii:

„Securismul este un mod de viaţă, noua nomenclatură. Serviciile trebuiau trimise acasă, n-au dreptul de iniţiativă legislativă. Cine a scris legile securităţii naţionale, toţi trebuiau trecuţi în rezervă a doua zi. Hellvig ne vorbeşte de securism, el care a semnat protocol cu parchetele? Toţi cei care ajung în funcţii de putere, după 1 an nu-i mai recunoşti. Suntem o ţară mică, dar nu prea putem să ne opunem. România nu are oameni de stat. Pe listele de vot nu vin oameni adevăraţi, li se fac imediat dosare. Stalin spunea că nu există om nevinovat, există doar oameni de care nu ne-am ocupat suficient. De ce nu sunt procurorii care au luat achitări la închisoare? Actualul CSM este praf, viitorul CSM va fi şi mai praf. Ce oferă CSM este total inadecvat ideii de act de Justiţie. Sistemul judiciar este foarte politizat, este foarte penetrat de serviciile de informaţii. În Justiţie este reglată toată scena politică. Generaţiile noi de magistraţi vin din zona #rezist. Nu eşti magistrat când spui că ţie nu-ţi convine legea. Nu magistraţii fac politica penală, ci Parlamentul. Magistraţii sunt obligaţi să respecte deciziile CCR. Când magistraţii nu vor să mai respecte legea, asta mai este Justiţie? Legile securităţii naţionale la orice control constituţional pică la CCR. Acum este lupta: cum să facem ca majoritatea din CCR să ne spună că este bine să încălcăm Constituţia? Bogdan Licu să nu fie şi pe statul de plată”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici