Reacţia autorităţilor după ce premierul Ciucă a reclamat că România este în urmă cu aplicarea PNRR

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a pus vineri în consultare publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului (OUG) privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, după ce premierul Nicolae Ciucă a spus că România este în urmă cu privire la adoptarea acesteia.

8646 afișări
Imaginea articolului Reacţia autorităţilor după ce premierul Ciucă a reclamat că România este în urmă cu aplicarea PNRR

Reacţia autorităţilor după ce premierul Ciucă a reclamat că România este în urmă cu aplicarea PNRR

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a pus vineri în consultare publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

„Suntem în urmă cel puţin cu elaborarea Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. Aş dori să avem o dezbatere, să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă, să putem să o dezbatem şi să o aprobăm”, a spus la începutul şedinţei de guvern de vineri Nicolae Ciucă.

El a amintit că Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră.

„Eu doresc doar să subliniez că, revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente, care acoperă şase piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce cred că este, de asemenea, foarte important de menţionat este că avem 507 jaloane, nu mă înşel, şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor. Şi, de asemenea, avem 171 de măsuri; din aceste măsuri, 64 sunt reforme şi 107 investiţii”, a precizat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oug,
pnrr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici