Reacţia liderului PSD Timiş, după ce un primar a cerut demisia lui Liviu Dragnea

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, consideră că declaraţia primarului din oraşul Jebel demonstrează faptul că “partidul este democratic”. Un alt lider PSD se întreabă când a minţit primarul, în 2016 când era disperat să-l primească pe Dragnea sau acum când ”e năpădit de principii”.

6136 afișări
Imaginea articolului Reacţia liderului PSD Timiş, după ce un primar a cerut demisia lui Liviu Dragnea

Reacţia liderului PSD Timiş, după ce un primar a cerut demisia lui Liviu Dragnea

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, cu privire la declaraţia primarului din Jebel, Sabin Bociu, care a scris pe Facebook că Liviu Dragnea “trebuie să plece de la conducerea partidului şi a ţării”, că în acest fel se demonstrează că PSD este un partid democratic.

“Încă o dată se demonstrează că partidul, PSD-ul, este un partid plin şi democratic. Este dreptul dumnealui. Noi în cadrul partidului am avut un Comitet Executiv Judeţean, unde s-a analizat situaţia, ca de obicei, şi s-a stabilit foarte clar o singură prioritate: unitatea în cadrul partidului, susţinerea implementării mai departe a programului de guvernare şi, bineînţeles, a proiectelor judeţene”, a afirmat Călin Dobra.

Întrebat dacă primarul din Jebel riscă să fie sancţionat, preşedintele interimar al PSD Timiş a răspuns că “nu se discută asta”.

Declaraţia primarului din oraşul Jebel a fost comentată şi de secretarul general al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, care a scris, luni, pe Facebook, că în urmă cu doi ani, când Liviu Dragnea a vizitat judeţul Timiş, Sabin Bociu ar fi fost “disperat” să-l primească în comună pe liderul PSD.

“31.05.2016 - Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vizitează comuna Jebel. Cu această ocazie primarul Sabin Bociu face următoarea declaraţie în faţa cetăţenilor din localitate: «Este o onoare pentru noi, pentru localitatea noastră, să avem alături o personalitate ca domnul Liviu Dragnea, care ne-a fost întotdeauna alături şi fiţi convinşi că ne va fi alături şi în continuare...», a spus primarul comunei Jebel, Sabin Bociu. În calitate de secretar executiv al PSD Timiş am o întrebare retorică: când a minţit dl. Bociu, când era disperat să îl primească pe Liviu Dragnea în comună sau mai nou când s-a trezit năpădit de principii şi valori?”, a scris Adrian Negoiţă, pe reţeaua de socializare.

Primarul oraşului Jebel, din judeţul Timiş, Sabin Bociu, a postat, luni dimineaţa, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, după ce a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

“Sunt membru al Partidului Social-Democrat de 20 de ani, cred în valorile stângii, dar nu mă alătur grupului de sinucigaşi politici şi dezavuez deciziile CExN! Trăiesc cu speranţa că sunt mulţi colegi ce gândesc la fel ca mine şi că PSD va realiza că Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea partidului şi a ţării, iar PSD, în plenitudinea sa, să se apropie din nou de idealurile românilor”, a scris Sabin Bociu, care este şi vicepreşedinte al PSD Timiş, pe reţeaua de socializare.

Sabin Bociu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că situaţia actuală aduce mari prejudicii de imagine PSD-ului, motiv pentru care Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în lateral.

“Eu am o altă părere şi consider că e dreptul meu să mi-o expun, deşi deţin o funcţie în PSD, filiala Timiş, de vicepreşedinte. Este părerea mea şi am ţinut să mi-o expun pentru că am rămas surprins că nimeni din partid nu spune nimic, este aproape imposibil ca din atâţia oameni, cineva să nu aibă o altă părere. Consider că, într-adevăr, situaţia actuală aduce mari prejudicii de imagine partidului. Poate că un pas lateral ar fi necesar în condiţiile actuale. E normal să existe o prezumţie de nevinovăţie, dar suntem în politică, nu mai aştepţi o a doua sentinţă. Ar fi normal şi firesc pentru binele partidului ca domnul Dragnea să facă un pas lateral. Domnul Dragnea este preşedintele nostru, cu toată stima, dar la un moment dat trebuie să înţeleagă că interesul partidului primează faţă de, eu ştiu, un interes personal. Sunt membru de 20 de ani în acest partid şi mă consider loial. Poate alţii gândesc la fel, dar nu au curajul să spună”, a afirmat Sabin Bociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici