Reacţia lui Dăncilă, după ce Iohannis a spus că va „rezolva treaba cu Secţia Specială”: Îi spun să lase justiţia în pace, să fie independentă

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis „să lase justiţia în pace” şi să lase justiţia să fie independentă, în contextul în care şeful statului a afirmat că PNL va rezolva şi problema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

984 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Dăncilă, după ce Iohannis a spus că va „rezolva treaba cu Secţia Specială”: Îi spun să lase justiţia în pace, să fie independentă

Dăncilă reacţionează la : Îi spun preşedintelui Klaus Iohanis să lase justiţia în pace, să o lase să fie independentă

„Eu îi spun preşedintelui Klaus Iohannis să lase justiţia în pace, să lase justiţia să fie independenţă. Eu am spus că nu o să intervin în justiţie, nici să desfiinţez Secţia specială, dar iată că preşedintele României face acest lucru”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la Antena 3.

Chestionată dacă este de părere că se joacă soarta Secţiei de anchetare a magistraţilor, prin moţiunea de cenzură care îşi propune dărâmarea Guvernului actual, Viorica Dăncilă a răspuns: „După cele declarate de domnul Iohannis, cred că da”.

„Cred că mai sunt şi alte mize. Dacă s-a făcut referire la Secţia specială, probabil că mai sunt mize legate de justiţie, numirile. Eu sper să nu mai avem situaţii de genul procurorului Protocală, sper să avem o justiţie independentă şi să fie numiţi oameni care să nu poată fi controlaţi politic. De aceea am şi venit cu un om din cadrul justiţiei, mă refer la Dana Gîrbovan”, a mai explicat şeful Executivului.

Klaus Iohannis a declarat, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov care a avut loc miercuri, în Capitală, că PSD a fost pe contrasens cu românii, încă de când a preluat guvernarea. Şeful statului a precizat că s-a opus amnistiei şi graţierii, modificării Codurilor penale şi a legilor justiţiei, însă a mai rămas de rezolvat problema cu Secţia de anchetare a magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici