Reacţia lui Ludovic Orban. Ce spune premierul despre imaginile din camera unde par să fie depozitate voturi: „Nu ştiu la ce vă referiţi”

  • „Nu ştiu la ce vă referiţi”, a răspuns premierul Ludovic Orban joi, întrebat despre imaginile în care mai multe persoane intră într-o cameră unde par să fie depozitate voturi şi chiar pleacă cu documente din sediul Biroului Electoral din Sectorul 1.
  • Orban a spus că aşteaptă rezultatele anchetei şi pedepsirea acelora care nu au respectat legea.
7754 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Ludovic Orban. Ce spune premierul despre imaginile din camera unde par să fie depozitate voturi: „Nu ştiu la ce vă referiţi”

Orban despre imaginile cu persoane într-o cameră unde par să fie depozitate voturi: Nu ştiu la ce vă referiţi

Întrebat dacă a văzut imaginile, Orban a spus „Nu ştiu la ce vă referiţi”.

Când reporterul îi explică imaginile, premierul răspunde: „Nu ştiu, nu am văzut. Ceea ce ştiu este că un consilier liberal, candidat la Consiliu, a descoperit o tentativă de fraudă are este anchetată în momentul de faţă. De asemenea, ştiu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor verbale încheiate la secţiile de votare, Clotilde Armand a câştigat cu o diferenţă de peste 1.000 de voturi. Nu pot să înţeleg de ce s-a acceptat ca biroul electoral al Sectorului 1 să îşi desfăşoare activitatea într o clădire a primăriei, care la etajul doi avea, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache, lucru care a şi fost demonstrat”.

Orban a spus că aşteaptă rezultatele anchetei şi pedepsirea acelora care nu au respectat legea.

În spaţiul public au apărut imagini în care mai multe persoane intră într-o cameră unde par să fie depozitate voturi şi chiar pleacă cu documente din sediul Biroului Electoral din Sectorul 1.

Jandarmeria Bucureşti a transmis, joi, în legătură cu imaginile, că încăperea a fost desigilată la cererea preşedintelui Biroului Electoral Sector 1 şi s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti.

Orban despre renumărarea voturilor: Să te agăţi de nişte minciuni mi se pare lipsit de demnitate

„Cred că ar trebui să ştii şi să câştigi şi să pierzi. Diferenţa dintre Nicuşor Dan şi Gabriela Firea este atât de clară, încât nu mai lasă loc la niciun fel de dubiu. Să nu ştii să pierzi, să te agăţi de nişte minciuni şi denaturări ale unor fapte mi se pare lipsit de demnitate”, a spus Orban.

Premierul susţine că Gabriela Firea trebuie să înţeleagă că bucureştenii nu au mai vrut-o primar general şi că bucureştenii au votat cu Nicuşor Dan, care este noul primar general.

Gabriela Firea declara că Guvernul, cel care a organizat alegerile locale, ar trebui să accepte renumărarea voturilor: „Avem de ales între a ne prevala că a trecut acest termen şi să lăsăm o suspiciune majoră de fraudare a alegerilor”.

La rândul său, Dan Tudorache, primar în funcţie la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi, că, după ce a urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anularea votului şi reluarea alegerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici