REACŢIA lui Traian Băsescu la afirmaţiile preşedintelui: Nu ştiu cine e campionul în ceea ce priveşte postatul, dacă cineva îl întrece pe Iohannis

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, marţi, referitor la declaraţia şefului statului, Klaus Iohannis, care îl viza, că e adevărat că el este pensionar şi postează pe Facebook, adăugând însă că nu ştie, în ceea ce priveşte postatul, cine e campionul, dacă cineva îl întrece pe Iohannis în România.

2981 afișări
Imaginea articolului REACŢIA lui Traian Băsescu la afirmaţiile preşedintelui: Nu ştiu cine e campionul în ceea ce priveşte postatul, dacă cineva îl întrece pe Iohannis

REACŢIA lui Traian Băsescu la afirmaţiile preşedintelui: Nu ştiu cine e campionul în ceea ce priveşte postatul, dacă cineva îl întrece pe Iohannis (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"N-am reuşit să văd conferinţa de presă a domnului preşedinte, dar vă mărturisesc că n-a spus niciun neadevăr. Sunt pensionar şi postez pe Facebook. Sunt pensionar după 44 de ani şase luni de muncă - ştiţi, cei 12 ani cât am fost pe mare au avut alt regim şi am cumulat 44 de ani şi jumătate de muncă - suficient ca să ai dreptul să mergi la pensie. Mi s-a părut o notă de dispreţ pentru pensionari, însă, ceea ce mi se pare o mare greşeală politică. În ceea ce priveşte postatul, Dumnezeu să mă ierte, dacă cineva îl întrece pe domnul Iohannis în Românica ... nu ştiu cine e campionul", a declarat Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Traian Băsescu a scris marţi seară şi un mesaj pe Facebook în care face referire la numărul de postări ale sale şi ale preşedintelui Iohannis în decurs de 100 de zile şi întreabă care dintre ei este "mai postac".

"Diferenţa de la vorbă la faptă la postaci. Din 21.12.2014 Klaus Iohannis a postat 103 mesaje în 100 zile. Din 21.12.2014 eu am postat 31 mesaje, tot in 100 zile. Zi Iohannis, care din noi doi este mai...postac?", a scris Băsescu pe contul său de Facebook.

În intervenţia telefonică la emisiunea televizată, Traian Băsescu a menţionat şi faptul că nu a văzut declaraţia de presă a preşedintelui Iohannis, fiind ocupat cu mutarea în noua locuinţă, proces încheiat marţi. El a făcut şi câteva menţiuni privind mutarea la Scroviştea.

"În primul rând, pentru toţi oamenii din România interesaţi de subiect, că nu toţi mor de grija mea, dar sunt unii care asta au în preocupare în mod fundamental... la Scroviştea nu există niciun palat, a fost demolat acum câteva zeci de ani. Eu ocup, în vila 3, un dormitor, o sufragerie mică, un birou (...). Am cerut o soluţie care să însemne costuri rezonabile cu întreţinerea. De ce? Din bun-simţ şi probabil că în ziua de azi bunul-simţ este una din marile greşeli, ţi se întoarce în cap. În lipsa lui de respect pentru lege, că asta face premierul, conform legii 406, pe data de 21 decembrie 2014 trebuia să îmi pună la dispoziţie o vilă de protocol care să fie reşedinţă a unui fost şef de stat, care trebuia să îndeplinească câteva condiţii, nu de spaţiu, ci de securitate erau primele condiţii. Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut, cu ferestrele pe trotuar, orice nebun să dea cu piatra, vedeţi ce se întâmplă şi când mă duc la Parchet, au gruparea de fluieraşi gata să dea cu pietre, cu orice, nu pot să îmi expun familia la aşa ceva. Şi am cerut să respecte legea. Cum a înţeles Ponta să o respecte? Dându-mi o locuinţă care, după ce mi-a repartizat-o prin HG, a intrat în renovare. Vă asigur că am făcut toate demersurile şi în condiţiile acestea aş fi putut rămâne în Vila Lac 3 până la momentul la care îmi punea la dispoziţie reşedinţa securizată din Gogol 2", a spus Traian Băsescu.

El a susţinut că "Ponta şi-a bătut joc de un şef de stat în funcţie şi de un fost şef de stat".

"La fostul şef de stat e oarecum explicabil, dar la şeful de stat cu care înţeleg că se pupă pe gură aproape în toate problemele patriei, e inexplicabil de ce îşi bate joc şi de el", a mai susţinut Băsescu.

Fostul preşedinte a menţionat că a cerut RA-APPS o soluţie provizorie privind locuinţa.

"Şi eu şi soţia mea suntem oameni cu bun-simţ, noi am preluat mesajul dat de doamna Iohannis (...) în care s-a plâns public că încă nu are o locuinţă. Atunci am făcut adrese către RA-APPS: daţi-mi o soluţie provizorie. Şi s-a găsit această soluţie. (...) Mi se pare firesc ca un preşedinte să nu facă navetă săptămânală de la Bucureşti la Sibiu. În plus, mai este un lucru: Vila Lac 3 nu e o vilă oarecare, are toate echipamentele de comunicaţii, plus buncărul subteran, toate dotările pentru situaţii de urgenţă", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că fostului şef al statului Traian Băsescu îi prieşte pensia şi că este "foarte vocal şi postac", adăugând că îi doreşte să fie sănătos.

Întrebat ce relaţie are cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi dacă a luat în calcul solicitarea acestuia de a nu valida numirea lui Eugen Teodorovici la Finanţe pentru că s-a opus la votul privind încuviinţarea arestării preventive a lui Dan Şova, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: "Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, n-am discutat nici despre reşedinţă, nici despre politică. În rest însă, dacă e vorba de sfaturi, constatăm că fostului preşedinte îi prieşte pensia, e foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici