Reacţia unui oficial rus la „gafa” lui Mihai Fifor privind existenţa rachetelor balistice la Deveselu: Mulţumesc pentru adevărul spontan

Secretarul ambasadei Rusiei la Bucureşti, Pavel Alekseenko, a declarat, referitor la declaraţiile ministrului Apărării Mihai Fifor, care a spus că la baza de la Deveselu ar fi "rachete balistice", că sunt încă o dovadă că scutul este "o ameninţare directă la adresa securităţii Federaţiei Ruse".

16376 afișări
Imaginea articolului Reacţia unui oficial rus la „gafa” lui Mihai Fifor privind existenţa rachetelor balistice la Deveselu: Mulţumesc pentru adevărul spontan

Reacţia unui oficial rus la "gafa" lui Mihai Fifor privind existenţa rachetelor balistice la Deveselu: Mulţumesc pentru adevărul spontan

"Declaraţia lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale Federaţiei Ruse. Mulţumesc, dle Fifor pentru adevărul spontan", a afirmat secretarul ambasadei Rusiei la Bucureşti, Pavel Alekseenko, într-o postare miercuri pe Facebook.

Ministrul Apărării a declarat marţi seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt ”rachete balistice”.

"Cum ar putea fi vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanenţa militarilor americani pe teritorul românesc? Cum ar putea Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?", a declarat marţi seară Mihai Fifor, la Antena 3.

Ulterior, ministrul Apărării a declarat, pentru MEDIAFAX, că la Deveselu nu există rachete balistice şi că întreaga situaţie iscată în urma afirmaţiilor de marţi seară reprezintă o „inflamare artificială” şi o eroare de înţelegere.

„Categoric, nu avem (rachete balistice, n.r.) A fost o inflamare articială a unui subiect extrem de delicat. Eu am declarat cât se poate de clar faptul că la Deveselu nu există rachete balistice şi susţin punctul de vedere şi-l afirm cu toată tăria. Sistemul de la Deveselu are rachete interceptoare şi sunt lucruri foarte bine cunoscute. Toţi cei care încearcă acum să facă un joc mai mult decât iresponsabil pe un astfel de subiect cred că greşesc foarte mult. Cert este că, în cel mai rău caz, a fost vorba de o greşeală de înţelegere. Eu nu am afirmat niciodată că la Deveselu s-ar afla rachete balistice. Este, oricum, un lucru foarte greu de crezut că ministrul Apărării vreodată ar putea să susţină asemenea chestiune. Cred că a fost o intrepretare greşită. Cred că de-a lungul acestor luni am încercat cu toţii să arătăm că poziţionarea României este una foarte fermă şi lucrurile acestea cred că au fost clar înţelese”, a declarat ministru Apărării, Mihai Fifor, pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici