Reacţia Vioricăi Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a spus că PSD nu este educat: A jignit două milioane de români

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis a jignit două milioane de români, prin afirmaţiile potrivit cărora social-democraţii nu sunt educaţi. Ea a adăugat că preşedintele nu ar trebui să jignească, ci să fie un model.

1058 afișări
Imaginea articolului Reacţia Vioricăi Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a spus că PSD nu este educat: A jignit două milioane de români

Reacţia Vioricăi Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a spus că PSD nu este educat: A jignit două milioane de români

„Am văzut astăzi (luni-n.r) declaraţia pe care a făcut-o Klaus Iohannis conform căreia PSD-iştii nu pot fi reeducaţi pentru că nu sunt educaţi. Eu vreau să îi spun un lucru: că a jignit două milioane de cetăţeni. Nu putem vorbi despre reeducare sau educare şi cred că nu primim lecţii de la preşedintele României în modul acesta. Preşedintele României nu are voie să jignească, trebuie să fie un model. Cred că preşedintele trebuie să fie un model în ceea ce priveşte comportamentul şi respectul, pe care trebuie să îl acorde fiecărui cetăţean”, a declarat Viorica Dăncilă, la TVR.

Liderul PSD a afirmat că încă are dorinţa de a participa la o dezbatere cu prezidenţiabilul PNL Klaus Iohannis.

„Eu am deschidere, este o datorie pe care o avem atât eu, cât şi Klaus Iohannis în faţă cetăţenilor. Este un act de normalitate. Acest act arată respectul pe care îl avem pentru cetăţenii români. În niciun caz România normală nu este România pe care o vrea Klaus Iohannis.Aşa este corect pentru români în primul rând. Am elimina toate aceste articole din presă străină în care toţi se amuză că preşedintele României se ascunde de această dezbatere. E important că românii să îşi facă o impresie. Dacă ei cred că sunt nepregătită atunci această dezbatere ar fi un punct forţe pentru Klaus Iohannis. Puteam fiecare dintre noi să arătăm ce am făcut în mandat. Aşa este normal”, a adăugat Dăncilă.

Întrebată dacă se va duce marţi la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a susţinut că PSD analizează această variantă.

„Îi văd aşa de speriaţi, încât nu ştiu ce să zic. Am văzut astăzi numai pentru faptul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai domnului Iohannis şi au jignit, au venit cu un atac. E ceva care cred că nu a fost întâlnit în România de la Revoluţie încoace. Vom analiză. Luăm în calcul ambele variante”, a conchis Dăncilă.

Klaus Iohannis a afirmat, luni, în contextul în care PSD a ironizat numele şefului statului, că social-democraţii nu au beneficiat de primii ani de educaţie. Totodată, preşedintele susţine că nu poate participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece a reprezentat „un guvern nedemocratic”.

„A pus pe unii din echipa de acolo de la PSD să spună lucruri foarte ciudate, cum că eu mi-aş dori să adun PSD-iştii undeva pentru reeducare. Asta nu este treaba mea şi nu am de gând să fac. Şi ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuia să fie educat. De la persoane care mă atacă cu mizerii xenofobe nu pot să presupun că au beneficiat de prima etapă esenţială de educaţie”, a spus Klaus Iohannis, la Ploieşti.

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici