Cristian Buşoi, reacţie după mesajul Ursulei von der Leyen despre depăşirea crizei sanitare din UE: „Mă îndreptăţeşte să cred că bugetul sănătăţii va creşte”

  • Ursula von der Leyen a anunţat că UE trebuie să-şi concentreze atenţia pe consolidarea pregătirii pentru criză şi gestionarea ameninţărilor transfrontaliere pentru sănătate.
  • Cristian Buşoi spune că mesajul îl îndreptăţeşte să creadă că programul EU4Health, negociat de el ca raportor, va primi o finanţare mai mare
  • Cristian Buşoi: Este un mesaj clar de susţinere. Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va creşte.
220 afișări
Imaginea articolului Cristian Buşoi, reacţie după mesajul Ursulei von der Leyen despre depăşirea crizei sanitare din UE: „Mă îndreptăţeşte să cred că bugetul sănătăţii va creşte”

Reacţie după mesajul Ursulei von der Leyen despre depăşirea crizei sanitare. Cristian Buşoi, raportor: Mă îndreptăţeşte să cred că Programul EU4Health va primi o finanţare mai mare

Cristian Buşoi, europarlamentar şi raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, consideră că Ursula von der Leyen a transmis în discursul de miercuri despre starea UE un mesaj clar că bugetul Programului independent de Sănătate al UE, „EU4Health”, va creşte. 

„Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar şi de o mai bună finanţare. Iar discursul de astăzi al preşedintelui Comisiei Europene mă îndreptăţeşte să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro”, a afirmat Buşoi. 

“Sunt recunoscătoare că acest Parlament este gata să lupte pentru mai multe finanţări şi să remedieze reducerile făcute de Consiliul European. Şi trebuie să ne consolidăm pregătirea pentru criză şi gestionarea ameninţărilor transfrontaliere pentru sănătate”, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul anual despre starea UE. 

În discursul său, Ursula von der Leyen a mai subliniat necesitatea construirii unei Agenţii pentru Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală – BARDA, care să răspundă ameninţărilor de sănătate şi urgenţelor transfrontaliere, indiferent de natura lor. Totodată preşedintele Comisiei Europene a întărit nevoia consolidării activităţii Agenţiei Europene pentru Medicamente şi a Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

“Avem nevoie de stocare strategică pentru a aborda dependenţele lanţului de aprovizionare, în special pentru produsele farmaceutice”, a spus Ursula von der Leyen.

Preşedinta Comisiei Europene a mai anunţat că anul viitor va convoca un Summit global pentru Sănătate în Italia, care să le demonstreze europenilor că “Uniunea nostră este acolo pentru a-i proteja pe toţi”.

 

COMUNICAT DE PRESĂ Cristian Buşoi: Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va creşte. Îi sunt...

Publicată de Cristian Buşoi pe Miercuri, 16 septembrie 2020

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici