Reacţii după anunţul lui Orban privind anticipatele. Barna: Singura soluţie pentru o majoritate reformistă / Suciu: Jalnic Guvern

Preşedintele USR, Dan Barna, a scris, vineri, pe pagina de Facebook, că singura soluţie pentru construirea unei majorităţi reformiste care să reflecte cu adevărat dorinţele românilor sunt anticipatele. El a spus că salută atitudinea pro anticipate a preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Orban.

442 afișări
Imaginea articolului Reacţii după anunţul lui Orban privind anticipatele. Barna: Singura soluţie pentru o majoritate reformistă / Suciu: Jalnic Guvern

Reacţii după anunţul lui Orban privind anticipatele

„Avem nevoie de un parlament reformist. Încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configuraţie parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei astfel de majorităţi care să reflecte dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală”, a transmis liderul USR, Dan Barna, vineri, pe pagina personală de Facebook.

El salută poziţia preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, care au declarat că au convenit începerea demersurilor pentru declanşarea anticipatelor.

„Salut, în acest context, faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect şi au o opinie comună cu a noastră. România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a conchis Dan Barna.

Ludovic Orban a anunţat, vineri, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu şeful statului începerea procedurilor pentru declanşarea alegerilor anticipate. Premierul susţine că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele.

Suciu, către PNL: Jalnic Guvern. Fluturaţi anticipatele ca să acoperiţi tăierile pe care le faceţi

Fostul ministru al Dezvoltarii Daniel Suciu a afirmat, vineri, că PNL „flutură” de două luni subiectul anticipatelor pentru a acoperi tăierile pe care le face. El le solicită liberalilor să stea „noaptea ca hoţii şi dimineaţa pe răcoare”în ministere, dar să găsească bani pentru dublarea alocaţiilor.

„Au ajuns premierul si preşedintele să se joace de-a poliţistul rău şi cel bun pe tema alocaţiilor, ca într-un final să se încurce şi să se vadă adevărul. Ştiam că nu vreţi dublarea alocaţiilor, de ce era nevoie de toată această butaforie cu ieşirea de ieri a preşedintelui? De două luni ne tot fluturaţi anticipatele doar ca să acoperiţi tăierile pe care le faceţi! Jalnic guvern, să recurgi la tertipuri din astea şi să nu fi în stare să găseşti 6 miliarde pentru copii. Staţi noaptea ca hoţii, dimineaţa pe răcoare în ministerele voastre, cum vreţi, dar rezolvaţi această problemă, incompetenţilor!”, a scris Suciu, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici