Reacţii după ce Iohannis a refuzat-o, din nou, pe Olguţa Vasilescu: "Rămâne, în final, ca Guvernul să sesize CCR"/ "Preşedintele tuturor românilor este bolnav incurabil de ură"

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că singura variantă este ca Guvernul să sesizeze CCR în legătură cu un conflict constituţional, din cauza unui nou refuz al preşedintele Klaus Iohannis de a o numi pe Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării.

2361 afișări
Imaginea articolului Reacţii după ce Iohannis a refuzat-o, din nou, pe Olguţa Vasilescu: "Rămâne, în final, ca Guvernul să sesize CCR"/ "Preşedintele tuturor românilor este bolnav incurabil de ură"

Reacţii după ce Iohannis a refuzat-o, din nou, pe Vasilescu | Ştefănescu: Rămâne, în final, ca Guvernul să sesize CCR/ Cazanciuc: O încercare disperată a preşedintelui de a se valida în spaţiul public

„Să o refuzi pentru a nu ştiu câta oară pe Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că atacă statul paralel, pe Kovesi şi abuzurile din justiţie, asta înseamnă să fii purtător de cuvânt a unui sistem toxic care te manevrează în mod clar şi la vedere. Să spui că Olguţa Vasilescu nu are experienţă, după doi ani în care a fost ministru al Muncii şi a rezolvat mult mai devreme tot programul naţional privind majorarea de pensii şi salarii, asta înseamnă să nu îţi pese deloc de România şi de români. Rămâne ca variantă, în final, ca Guvernul să sesize CCR pentru generarea unui conflict juridic de natură constituţională care trebuie făcut din prima”, a afirmat Codrin Ştefănescu, joi pentru MEDIAFAX.

Cazanciuc: O încercare disperată de a se valida în spaţiul public

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a declarat, pentru MEDIAFAX, că şeful statului Klaus Iohannis a respins, de fiecare dată fără argumente, numirea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare, fiind o încercare disperată a acestuia de a se valida în spaţiul public.

„Păcat că preşedintele nu a avut argumente niciodată când a respins un ministru propus de PSD. Chestiuni că nu a avut cazierul sau că a vorbit în spaţiul public şi nu i-a convenit preşedintelui? E normal să vorbească public aşa cum crede la un moment un ministru. Dacă crede că sunt abuzuri în justiţie vorbeşte despre ele. Preşedintele este consecvent în greşeală, din păcate pentru România. Nu poţi să ţii blocat un minister important doar pentru că preşedintele consideră că nu are cazierul un ministru propus de partid, aşa cum ar vrea să îl aibă preşedintele României. Nu e decât o încercare, din păcate, aproape disperată a preşedintelui de a se valida în spaţiul public. Lăsăm un minister important fără ministru, când avem preşedinţia Consiliului UE, chiar dacă distrugem ţara. Nu are legătură cu decizia unui preşedinte care se gândeşte la ţara lui şi a unui preşedinte care se gândeşte la ţara lui”, a afirmat Robert Cazanciuc, joi pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă PSD ia în calcul sesizarea CCR, senatorul social-democrat a spus că probabil va fi luată o decizie „la nivelul conducerii PSD, în prima şedinţă, fie a Biroului permanent, fie a CEx”.

Chestionat de MEDIAFAX dacă, în opinia sa ar fi oportună o astfel de acţiune, Robert Canzanciuc a replicat: „Este evident că este un conflict între preşedinte şi Guvern. Nu este niciun secret. Conflictul este, din păcate, vizibil pentru oricine. Dacă va fi un demers la CCR asta va decide forul de conducere al partidului”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Şeful statului a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

Europarlamentar PSD: Iohannis a transformat România într-un câmp de luptă. Vom folosi toate mijloacelor legale

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a transmis, joi, că preşedintele Klaus Iohannis împiedică PSD să-şi îndeplinească planul de guvernare pentru că acest lucru l-ar opri să obţină un al doilea mandat la Cotroceni, însă PSD folosi mijloacele legale pentru a-l determina "să îşi facă treaba".

„Devine evident că preşedintele şi-a propus să împiedice cu orice preţ PSD să realizeze programul său de guvernare. Ţinta principală e ca PSD să nu facă investiţiile la nivel local. De aceea atacă Ministerul Dezvoltării Regionale. Klaus Iohannis este conştient că un succes al PSD în aplicarea programului de guvernare elimină şansele sale la prezidenţiale. Acest tip de atitudine nu poate fi acceptată de PSD. Guvernul şi PSD au dat dovadă de răbdare şi au căutat un compromis instituţional, pentru că aşa considerăm că era în interesul cetăţenilor.

Această etapă s-a încheiat. Vom trece la folosirea mijloacelor legale pe care le avem la dispoziţie pentru a-l determina pe preşedinte să îşi facă treaba pe care o are şi să termine cu aventurile politice”, a afirmat Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Arsene (PSD), despre Iohannis: Preşedintele tuturor românilor este bolnav incurabil de ură

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a transmis, joi, pe Facebook, după ce Klaus Iohannis a anunţat că refuză, din nou, numirea Olguţei Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că şeful statului „este bolnav incurabil de ură”, iar motivele cu care a motivat refuzul sunt „puerile”.

„Preşedintele tuturor românilor este bolnav incurabil de ură! Iohannis a blocat din nou numirea Olguţei Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Motivele invocate sunt puerile, întrucât Olguţa Vasilescu are o experienţă politică şi administrativă de necontestat. A fost parlamentar şi a fost primar al unui mare oraş - Craiova. A mai fost ministru şi chiar Iohannis a numit-o. Dacă ar fi să ne luăm după „argumentele” preşedintelui, nu Olguţa Vasilescu, ci Klaus Iohannis însuşi nu ar avea ce căuta în funcţie. Un profesor de liceu ajuns primar, un ins specializat în retrocedări imobiliare ilegale nu ar trebui să fie niciodată preşedinte”, a transmis, joi, pe Facebook, Ionel Arsene.

Social-democratul susţine că Iohannis blochează constant Guvernul, „obsedat probabil de spaima pierderii unui al doilea mandat”.

„Obsedat probabil de spaima pierderii unui al doilea mandat, Iohannis blochează constant Guvernul fără să îi pese că, de fapt, îi pedepseşte pe români. România a ajuns poligonul său de încercare, iar românii – ţintele sale. Preşedintele României îşi calcă în picioare, în cel mai iresponsabil mod cu putinţă, propriile prerogative şi obligaţii legale. O situaţie pe care majoritatea PSD-ALDE nu o mai poate tolera!”, a conchis liderul PSD Neamţ.

Emilian Pavel, europarlamentar PSD: Refuzul lui Iohannis nu poate fi citit decât în cheie electorală

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel a declarat, joi, că refuzul lui Klaus Iohannis de numire în funcţia de ministru al Dezvoltării a Olguţei Vasilescu este un gest care nu poate fi citit decât în cheie electorală.

"Aş vrea să fie clar. Klaus Iohannis nu mai este preşedintele României. La ora la care scriu, el este de ceva vreme candidatul PNL la funcţia de preşedinte, şi total pe lângă Constituţie, preşedintele de facto al PNL. De aceea, oricât s-ar strădui un întreg sistem să arate orice altceva, respingerea repetată a doamnei Vasilescu pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale nu poate fi citită de nicio persoană onestă decât în cheie electorală. Nu există alt motiv, nu există altceva, iar Klaus Iohannis nu mai este preşedinte, este candidat şi aşa se şi poartă", a afirmat Emilian Pavel, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că a fost naiv atunci când a crezut că mai rău decât Traian Băsescu nu se poate, însă a realizat că Iohannis se luptă să ajungă în subsolurile istoriei.

"Poate că am fost naiv, dar chiar am crezut că la fel, sau mai rău decât Băsescu nu se poate. Şi totuşi, Klaus Iohannis se luptă din răsputeri să ajungă în subsolurile istoriei ca un preşedinte şi mai rău decât înaintaşul lui. Ce îl recomanda pe Iohannis pentru orice funcţia la care a visat după primăria Sibiu şi nu o recomandă pe doamna Vasilescu? Poate faptul că ministrul PSD nu şi-a luat case cu acte false? Ce o făcea pe doamna ministru acceptabilă prima dată când tot Iohannis a numit-o şi nu o mai face acum? Evident că nimic nu s-a schimbat din parte dumneaei. Dimpotrivă, a acumulat şi mai multă experienţă şi mai multe rezultate. Evident, aceste întrebări legitime şi de bun simţ pălesc în calea ambiţiilor politice ale lui Klaus Iohannis, candidat şi preşedinte de facto al PNL", a completat Pavel.

Europarlamentarul PSD a adăugat faptul că şeful statului va plăti pentru "iresponsabilitatea" sa.

"Ce nu păleşte însă în faţa a nimic, e iresponsabilitatea pentru care Iohannis va plăti şi trebuie să plătească. Ce nu păleşte în faţa ambiţiilor lui Iohannis e interesul naţional pe care dumnealui îl calcă, repetat, în picioare, lăsând un minister important fără conducere. Dar, dat fiind curajul lui Iohannis de a călca şi peste Constituţie şi peste ţară fără teama că va trebui să plătească, mă mai întreb totuşi: al cui sunteţi dumneavoastră domnule Iohannis? Cine şi de ce şi cum vă protejează? Ce e clar e că nu mai sunteţi, dacă aţi fost vreodată în acest mandat, al României", a conchis social-democrat.

Critici la adresa şefului statului au venit şi din partea eurodeputatul PSD Andi Cristea care a spus că Iohannis, prin refuzul său, loveşte în România.

"Prin refuzul de a o numi pe Olguţa Vasilescu, Klaus Iohannis crede că dă o nouă "presupusă lovitură" PSD, însă de fapt loveşte în România. Cum se poate numi o acţiune care împiedică funcţionarea optimă a Guvernului în timpul exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene? Sa leapadă din nou de palăria instituţională de om de stat şi alege şapca politicianului de opoziţie cu interese politice înguste, legate exclusiv de alegerile prezidenţiale. Ce e mult mai rău e faptul că, fiind candidat, face tot ce poate ca să saboteze guvernul PSD să-şi facă treaba pentru că, vedeţi dumneavoastră, guvernul PSD guvernează, iar Iohannis candidează... Iar pentru el, ce se întâmplă cu actul de guvernare, deci cu ţara, este irelevant. Tot ce contează pentru el e să fie reales şi pentru asta sacrifică orice, inclusiv România!", a transmis Andi Cristea, joi, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici