REACŢIILE liderilor politici după demisia lui Ponta: Daniel Constantin: A fost un gest de onoare al premierului/Tăriceanu: Iohannis să convoace rapid consultări

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, marţi, că depunerea mandatului premierului a fost un gest de onoare a lui Victor Ponta care şi-a asumat în numele tuturor ceea ce s-a întâmplat în aceste zile.

730 afișări
Imaginea articolului REACŢIILE liderilor politici după demisia lui Ponta: Daniel Constantin: A fost un gest de onoare al premierului/Tăriceanu: Iohannis să convoace rapid consultări

REACŢIILE liderilor politici după demisia lui Ponta: Daniel Constantin: A fost un gest de onoare al premierului (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin: Într-un moment în care nimeni nu şi-a asumat nimic, Ponta şi-a asumat în numele tuturor ce s-a întâmplat în aceste zile

"A fost un gest de onoare al lui Victor Ponta şi, într-un moment în care din păcate nimeni nu şi-a asumat nimic, şi-a asumat în numele tuturor ce s-a întâmplat în aceste zile. O să vorbim după şedinţa coaliţiei, este important să luăm o decizie cum este mai bine pentru cetăţeni şi pentru ţară. România este o ţară stabilă, este singura ţară care are o creştere economică, singura ţară care a crescut. Este o ţară stabilă în care din păcate s-au întâmplat lucruri nefericite şi cred că cineva trebuia să-şi asume răspunderea. Apreciez acest gest al premierului", a spus Constantin.

Tăriceanu: Anticipatele ar paraliza instituţiile statului. Iohannis să convoace rapid consultări

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu este oportună organizarea alegerilor anticipate, pentru că s-ar crea blocaj guvernamental, iar ”majoritatea rămâne în actuala alcătuire” şi poate să dea un premier, el solicitându-i preşedintelui să convoace rapid consultări.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că premierul va fi din partea PSD sau a actualei coaliţii, precizând că alegerile anticipate nu pot reprezenta o soluţie în condiţiile în care ar duce la o paralizie a instituţiilor statului şi la un blocaj.

Tăriceanu a spus că nu crede că România care a fost un pilon de stabilitate în regiune îşi poate permite astfel de situaţii de a crea îngrijorări suplimentare celor cu care se confruntă Uniunea Europeană.

"Atâta vreme cât în Parlament există o majoritate, să încercăm să ieşim din impas printr-o soluţie politică, care este negociată", a mai spus Tăriceanu, insistând că s-ar crea instabilitate prin alegeri anticipate, cu atât mai mult cu cât este nevoie de adoptarea bugetului.

El a mai spus că, potrivit Constituţiei, preşedintele este cel care desemnează premierul interimar, dar este important ca acesta să aibă şi un sprijin politic.

Anca Boagiu: Este extraordinar că generaţia tânără şi o nouă generaţie se bat să ia România înapoi

Prim-vicepreşedintele PNL Anca Boagiu a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că se bucură că generaţia tânără se bate să ia România înapoi şi crede că este extraordinar că tinerii au şi reuşit acest lucru, adăugând că nu vrea să comenteze mişcările politice, pentru că "nu este un loc potrivit".

Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL, a fost audiată la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), ca martor în dosarul de corupţie al Elenei Udrea privind pretinse sume ilegale date ca sponsorizări la PDL.

Întrebată cum comentează mişcările politice recente, Anca Boagiu a arătat că nu vorbeşte în faţa DNA despre acest subiect. "Nu aş vrea să comentez aici mişcările politice de azi, nu este un loc potrivit", a spus Anca Boagiu.

Ea a precizat că se bucură că "generaţia tânără şi o nouă generaţie au venit şi se bat să ia România înapoi" şi este de părere că s-a şi reuşit, ceea ce pentru ea este "un lucru extraordinar".

Boc, despre demisiile lui Ponta şi Piedone: Mai bine mai târziu decât niciodată

Fostul premier Emil Boc spune că demisia prim-ministrului Victor Ponta şi cea a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, reprezintă ”un act de normalitate într-o societate democratică”, adăugând că este "mai bine mai târziu decât niciodată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este un act de normalitate într-o societate democratică ceea ce s-a întâmplat astăzi şi mă refer la demisiile care au avut loc. Mai bine mai târziu decât niciodată. E un act de normalitate într-un sistem democratic", a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Întrebat dacă a contat vocea străzii, el a răspuns: "Categoric da".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici