Reducerea numărului de parlamentari a trecut TACIT de Senat. Iniţiatorii cer vot favorabil în camera decizională

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut ca iniţiativa privind reducerea numărului de parlamentari la 300, adoptată tacit de Senat, să fie votată şi în Camera Deputaţilor, apreciind că actuala putere are ”ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului”.

5943 afișări
Imaginea articolului Reducerea numărului de parlamentari a trecut TACIT de Senat. Iniţiatorii cer vot favorabil în camera decizională

Reducerea numărului de parlamentari a trecut TACIT de Senat. Iniţiatorii cer vot favorabil în camera decizională

”Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Iniţiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

El a mai afirmat că atuala putere ”are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face”.

”Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a conchis liderul PMP.

La referendumul organizat în anul 2009 77,78% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici