REFERENDUM 2012: Cum a câştigat şi pierdut USL, într-o singură noapte, un milion de voturi

Noaptea de la REFERENDUM 2012. PSD anunţă că a câştigat: referendumul e validat. Burtiere galbene la TV: S-a trecut de 50 la sută! 51, 52 şi încă se numără! Experienţa lui Mircea Geoană cu a lui "Mihaela, dragostea mea" a fost repetată de Liviu Dragnea şi Dan Şova cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

3490 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012: Cum a câştigat şi pierdut USL, într-o singură noapte, un milion de voturi

REFERENDUM 2012: Cum a câştigat şi pierdut USL, într-o singură noapte, un milion de voturi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am câştigat, Traian Băsescu este demis, prezenţa la vot este de 52%", a fost mesajul celor de la USL cu o oră şi jumătate înainte ca urnele să fie închise. Relu Fenechiu, inspirat de campania lui Obama, a decretat "yes, we can". Datele BEC-ului nu contau: "noi avem numărătoare paralelă şi depăşim 50%", repetau încontinuu cei din USL, scrie gandul.info.

Şova îşi face apariţia

La jumătate de oră după miezul nopţii, de la Biroul Electoral Central, se anunţă o prezenţă sub 50%. Nicio problemă pentru USL, care a contraatacat cu senatorul Dan Şova.

Acesta a organizat o conferinţă fulger, deşi ziariştii fuseseră informaţi că USL nu mai iese cu declaraţii. Se întorc ziariştii, cameramanii se instalează, Dan Şova începe: "Vreau să vă comunic tuturor că avem veşti foarte bune".

Şi continuă: "Numărătoarea noastră de până acum ne arată că prezenţa la vot este de 48,5%, fără a se lua în calcul nici urnele mobile, nici listele suplimentare, nici secţiile de vot din străinătate şi nici secţiile care la ora 23 nu încheiaseră votul. Din estimarea pe care o avem rezultatul final va fi între 51-52, mai precis spre 52%".

Bomba de la miezul nopţii: "Inclusiv eu am votat pe liste suplimentare"

Anunţul bombă de la ora 1 noaptea urma să vină: USL mai are 1 milion de voturi care nu au fost numărate până la această oră. Cu ele referendumul este valid.

Şi începe numărătoarea pentru milion. Primul pas: listele suplimentare. "Inclusiv eu am votat pe liste suplimentare", dezvăluie Şova.

Întrebat dacă există totuşi o estimare la nivelul USL, Dan Şova răspunde: "eu cred că pe listele suplimentare sunt în jur de 600.000 - 700.000 de persoane la nivelul ţării". Completează rapid: "cel puţin".

Pasul doi: listele din străinătate. "Probabil 150.000 - 200.000 de voturi", spune Şova.

Şi ultimul pas: voturile din urnele mobile. "Nu avem o estimare, dar probabil că vor fi câteva sute de mii de oameni",afirmă senatorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici