Referendumul se va desfăşura într-o singură zi, între orele 07.00 şi 22.00

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura într-o singură zi, dar va fi extins programul secţiilor de votare, referendumul urmând să aibă loc între orele 07.00 şi 22.00.

1745 afișări
Imaginea articolului Referendumul se va desfăşura într-o singură zi, între orele 07.00 şi 22.00

Referendumul, într-o singură zi, dar între orele 07.00 şi 22.00 (Imagine: Alin Matei / MediafaxFoto)

Surse din cadrul USL au declarat pentru "Gândul" că referendumul se va desfăşura într-o singură zi.

Lideri ai USL au declarat la finele săptămânii trecute că ar fi posibil ca referendumul pentru demitere să aibă loc în două zile.

Surse USL au declarat pentru "Gândul" că s-a abandonat această idee, urmând să fie prelungit programul secţiilor de vot, acestea urmând să fie deschise pe 29 iulie, de la ora 07.00 la orele 22.00. În programul iniţial, cetăţenii puteau vota între orele 08.00 şi 20.00. Astfel, programul a fost extins cu trei ore.

Premierul Victor Ponta a declarat la "Gândul Live" că legea referendumului va fi modificată potrivit deciziei Curţii Constituţionale, astfel încât preşedintele să fie demis cu votul majorităţii, dacă la urne se prezintă jumătate plus unu din cei înscrişi pe listele electorale.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, se întâlneşte, luni, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, întâlnirea având loc înaintea şedinţelor în care parlamentarii vor adopta o decizie legată de legislaţia privind referendumul.

Parlamentul a fost convocat în această săptămână în sesiune extraordinară pentru a discuta legat de legea referendumului şi pentru a stabili atribuţiile Curţii Constituţionale.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a cerut liderilor USL să spună cât mai repede care sunt condiţiile în care se va desfăşura referendumul pentru demiterea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici