Relaţii tensionate în Primăria Capitalei. Ce i se reproşează lui Nicuşor Dan

Toţi consilierii generali sunt într-o stare permanentă de tensiune în relaţia cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, care îi tratează ca pe nişte oameni care sunt acolo doar ca să ridice mâna când vrea el, declară preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6.

6604 afișări
Imaginea articolului Relaţii tensionate în Primăria Capitalei. Ce i se reproşează lui Nicuşor Dan

Sursa foto: MediafaxFoto

„E mult de lucru la Primăria Capitalei. PNL va veni acum, la începutul anului, cu un proiect care asta va viza, restructurarea anumitor instituţii din subordinea Consiliului General, nu ne referim la Primărie, pentru că Primăria este exclusiv apanajul primarului, adică nu poate Consiliul General să vină să-i spună primarului cu ce aparat să lucreze. O să începem noi să propunem instituţii care să nu mai existe, pentru că raţiunea de a fi a unei instituţii publice este direct proporţională cu binele pe care îl face în societate (...). Vor fi economii importante, vorbim de zeci de milioane de lei, dar atenţie, oricât am restructura noi şi oricât am încerca să reformăm PMB, oricum nu am acoperi deficitul pe care în acest moment anticipăm că îl va avea Primăria Capitalei (...). Dar pe fond, primarul general are dreptate, adică oricât s-ar reforma şi restructura, nu am acoperi acest deficit. Asta nu înseamnă că trebuie să stăm cu mâinile în sân şi să nu facem nimic”, spune la RFI Ciprian Ciucu.

El afirmă că nu există o comunicare reală cu primarul general.

„Haideţi să o luăm pe partea legală. Orice primar, nu doar eu, de Sector ar trebui să se vadă o dată la două săptămâni, conform Codului Administrativ, cu primarul general. Nu se întâmplă deloc asta (...). Avem multe probleme pe care le-am putea rezolva împreună, dacă ar exista măcar o întâlnire pe lună, nu mai zic de două. Deci această obligaţie legală nu se întâmplă, ca să fie foarte clar. Doi la mână, după ce am câştigat alegerile ca preşedinte al PNL Bucureşti, i-am oferit o mână de ajutor şi i-am oferit sprijinul primarului general, i-am zis că suntem aici, avem o şansă unică, rară, ştiu că este greu, dar trebuie să fim împreună. Acest lucru a venit doar din partea mea, adică cu toate că am încercat să-i câştig încrederea şi să construiesc o relaţie cu primarul general, în ultimele zile mi-am dat seama că efectiv ori nu şi-o doreşte ori nu este capabil să construiască această relaţie. Toţi consilierii generali, inclusiv cei ai PNL şi cei ai USR sunt într-o stare permanentă de tensiune în relaţia cu Nicuşor Dan, tot timpul sunt nemulţumiţi, îi văd, îi simt. Îi tratează ca pe nişte oameni care sunt acolo doar ca să ridice mâna când vrea el. Totul este o negociere permanentă şi nimic nu arată o viziune sau nimic nu denotă o... cum să vă spun eu... nu ştiu, să fie o atmosferă plăcută, ca între nişte colegi. Lipsa asta de încredere permanentă, cultivată chiar de către primar nu ne va duce nicăieri”, adaugă Ciucu.

Liderul PNL Bucureşti îi reproşează primarului general că „e atent numai cu PNL-ul lui Ludovic Orban”.

„Nicuşor Dan a fost foarte atent cu PNL-ul lui Ludovic Orban. Foarte mulţi oameni de lângă Ludovic Orban sunt în PMB. Noi nu i-am cerut, eu, personal, să aducă oameni din afară şi să-i angajeze, aşa cum i-a angajat şi încă mai angajează din zona lui Ludovic Orban (...). Văd doar o inabilitate politică de a purta un dialog şi cu preşedintele PNL Bucureşti, care te susţine pe tine în CGMB şi cu preşedintele USR PLUS Bucureşti, care te susţine pe tine în CGMB. Acest dialog nu există în acest moment şi vă dau cuvântul meu de onoare, nu este vina mea”, conchide Ciucu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici