Remanierea Guvernului Dăncilă: Portofolii deţinute de ALDE, vizate de demiteri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, referitor la remaniere, că printre ministerele vizate sunt şi portofolii deţinute de ALDE. Preşedintele PSD a adăugat că a explicat colegilor de coaliţie situaţia, faptul că a făcut o analiză la opt ministere, iar ulterior le va comunica decizia CEx de luni.

1756 afișări
Imaginea articolului Remanierea Guvernului Dăncilă: Portofolii deţinute de ALDE, vizate de demiteri

Viorica Dăncilă, despre schimbarea miniştrilor: Se află şi portofolii deţinute de ALDE

„Da, se află şi portofolii deţinnute de cei de la ALDE. Nu am să fac o evaluare pe partid. Am discutat cu partenerii de coaliţie. Le-am explicat care este situaţia la cele 8 ministere şi urmează să luăm o decizie şi din punct de vedere politic, o decizie pe care o s-o comunicăm luni”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată sâmbătă la Slobozia, dacă printre cele opt ministere vizate de remaniere se află şi unele deţinute de ALDE.

Chestionată dacă este luată în considerare remanierea miniştrilor care nu au fost vizibili şi nu au comunicat suficient public, cum ar fi ministrul Cercetării Nicolae Hurduc, premierul a răspuns: „Analizez remaniere pe toate portofololiile din cadrul Cabinetului. Am spus că sunt mai multe criterii legate de îndeplinirea programului de guvernare, legate de comunicare, legate de activitatea în teritoriu, de modul în care a gestionat. Fiecare dintre miniştri va fi analizat şi vom vedea dacă în CEx vom remania şi bineînţeles persoana care va înlocui ministrul respectiv”.

Şeful Executivului a mai spus că ar dori ca la începutul lunii septembrie să aibă loc a doua rundă de remaniere.

Comitetul Executiv al PSD se întruneşte, luni, ora 12.00 la Parlament.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că vor exista discuţii despre o remaniere mai restrânsă, în primă fază. Este posibil ca ministerele conduse de ALDE, cel de Externe, condus de Teodor Meleşcanu şi Energie, portofoliu deţinut de Anton Anton să fie în vizor.

PSD ar intenţiona să facă un schimb cu ALDE, în sensul preluării de către social-democraţii a portofoliul Externe, iar ALDE să primească la schimb o poziţie de vicepremier, după plecarea lui Viorel Ştefan, ca membru al Curţii de Conturi a UE, portofoliu condus interimar în prezent de Eugen Teodorovici, au explicat sursele citate.

La Energie este luat în calcul deputatul ALDE Toma Petcu, care a mai avut funcţia de ministru al Energiei.

Alte ministere luate în vizor sunt: Dezvoltarea, unde este Daniel Suciu, care este şi vicepremier, Internele - Carmen Dan, Transporturile - Răzvan Cuc şi Agricultura - Petre Daea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici