Video Remus Cernea a sesizat OSCE cu privire la încălcarea libertăţii sale de exprimare

Candidatul Partidului Verde la alegerile prezidenţiale, Remus Cernea, a depus, luni, o sesizare la OSCE, acuzând grava încălcare a libertăţii sale de exprimare deoarece nu i s-a permis să participe la dezbaterea candidaţilor de sâmbătă, de la Cluj-Napoca.

141 afișări

"Ambii candidaţi se tem de o confruntare cu mine, pentru că, prin candidatura mea am demonstrat că am un discurs cât se poate de serios, cât se poate de raţional, că ştiu ceea ce spun şi că nu intru în polemici şi în dezbateri derizorii sau în atacuri la persoană de joasă factură", a declarat Remus Cernea.

El a adăugat că este de datoria sa să depună o sesizare la misiunea OSCE în România, care monitorizează felul în care se desfăşoară alegerile din ţara noastră.

"Este vorba despre o înfrângere a democraţiei din România. Democraţia nu se poate construi decât prin dialog, iar Traian Băsescu şi Crin Antonescu au ales politica uşilor închise. (...) Faptul că principalii candidaţi au refuzat până acum confruntările dă măsura faptului că nu sunt democraţi şi nu sunt o opţiune pentru România. Iată că şi acum se dovedeşte că marii candidaţi îşi imaginează că alegerile sunt private, sunt doar pentru ei", a mai spus Cernea.

Potrivit sesizării, tratamentul la care a fost supus sâmbătă din partea celor doi candidaţi denotă laşitate şi o mentalitate nedemocratică.

"Consider că acest incident dovedeşte că nu sunt respectate regulile dialogului şi ale unei competiţii electorale democratice. Mi s-a încălcat grav dreptul la libertatea de exprimare şi astfel de practici reflectă un grav deficit de democraţie în această ţară, fiind afectat dreptul cetăţenilor la o informare corectă cu privire la ofertele electorale aflate în competiţie", se mai arată în documentul depus de Remus Cernea la misiunea OSCE în România.

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că la dezbaterea publică organizată la Cluj-Napoca au fost invitaţi, alături de Traian Băsescu, doar candidaţii Mircea Geoană şi Crin Antonescu, nu şi Remus Cernea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici