Remus Cernea, audiat la Parchet într-o anchetă in rem privind un conflict din Partidul Verde

Deputatul independent Remus Cernea a declarat că a fost audiat miercuri la Parchetul General, în calitate de martor, într-o anchetă in rem cu privire la un conflict intern, din anul 2012, din cadrul filialei judeţene Braşov a Partidului Verde, înainte ca el să fie ales preşedinte al formaţiunii.

1359 afișări
Imaginea articolului Remus Cernea, audiat la Parchet într-o anchetă in rem privind un conflict din Partidul Verde

Remus Cernea este audiat la Parchetul General în calitate de martor (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Neînţelegerile din cadrul filialei s-au soldat cu acţiuni în instanţă şi cu plângeri penale între membrii acesteia pentru faptul că unii au fost excluşi din partid de către conducerea judeţeană a Partidului Verde", a afirmat deputatul Remus Cernea, adăugând că problemele din partid s-au prelungit, până în anul 2013, în perioada în care el a exercitat calitatea de preşedinte (ianuarie – octombrie 2013).

El a menţionat că a dat curs invitaţiei de miercuri de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a parcurs dosarul, iar săptămâna viitoare va fi din nou audiat.

"După cum se ştie, neînţelegerile şi excluderile fac parte din viaţa politică obişnuită a partidelor politice, dominată prea mult de orgolii şi de lipsă de aderenţă la valori democratice", a declarat Cernea, adăugând că asigură opinia publică de faptul că nu există nici un fel de temeiuri care că-l implice în fapte de natură penală.

Remus Cernea şi-a dat demisia în 2013 din Partidul Verde, din cauza "atmosferei nu tocmai constructive".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici