Remus Cernea şi Ninel Potârcă cer să fie acceptaţi şi ei la dezbaterea de vineri

Candidaţii la Preşedinţie Remus Cernea (Partidul Verde) şi Ninel Potârcă (independent) reclamă faptul că dezbaterea electorală de vineri va fi organizată doar între trei din cei 12 candidaţi şi solicită o confruntare între toţi competitorii.

21 afișări
Imaginea articolului Remus Cernea şi Ninel Potârcă cer să fie acceptaţi şi ei la dezbaterea de vineri

Remus Cernea şi Ninel Potârcă cer să fie acceptaţi şi ei la dezbaterea de vineri (Montaj foto)

În opinia lui Remus Cernea, actuala clasă politică aflată la conducerea ţării a demonstrat încă o dată că este străină de principiile minimale ale democraţiei.

"Faptul că, în ciuda tuturor declaraţiilor în favoarea unui dialog care să aibă loc între toţi candidaţii la Preşedinţie, reprezentanţii marilor partide au decis să nu participe, demonstrează că sunt doar persoane însetate de putere şi dispuse să uite regulile democraţiei. Aceşti politicieni - Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu - s-au comportat precum nişte alergători într-o competiţie sportivă care i-au îmbrâncit pe ceilalţi competitori de pe pistă pentru a alerga doar ei", afirmă candidatul Partidului Verde, într-un comunicat.

Totodată, Cernea consideră că, atât timp cât România se va afla sub controlul unor astfel de persoane, nu va avea nicio şansă să devină o ţară democratică şi prosperă pentru că "aceşti oameni, împreună cu partidele lor, sunt interesaţi exclusiv de puterea care le aduce privilegii şi nu de apărarea şi promovarea democraţiei".

El reia apelul pentru realizarea, în ultima zi a campaniei electorale, a unei dezbateri politice la care să fie invitaţi toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale, susţinând că în lipsa unei astfel de dezbateri nu se poate vorbi despre alegeri libere şi despre respectarea dreptului cetăţenilor la o corectă informare.

La rândul său, candidatul independent Ninel Potârcă a transmis o scrisoare deschisă staff-urilor de campanie ale candidaţilor Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană, în care solicită ca, în virtutea respectării principiului egalităţii de şanse şi a unei dezbateri electorale corecte, să fie acceptat la dezbaterea de vineri seară.

"Dorim o confruntare directă cu dumneavoastră, în limitele bunului simţ, respectând toate criteriile fundamentale ale democraţiei. Considerăm că limitarea accesului la dezbateri privează alegătorii de posibilitatea unui vot în deplină cunoştinţă de cauză, ca urmare a unei decizii informate", se mai arată în scrisoarea lui Potârcă.

Staff-urile celor trei candidaţi care vor participa la dezbaterea de vineri au stabilit ca fiecare candidat să susţină la început o declaraţie de cinci minute, să aibă loc confruntări de unul la unul, în runde de câte şase minute, iar pentru declaraţiile finale ordinea să fie trasă la sorţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici