Renumărarea voturilor nule se face la BEC, în Bucureşti

Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se va face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

28 afișări
Imaginea articolului Renumărarea voturilor nule se face la BEC, în Bucureşti

Muhuleţ: Renumărarea voturilor nule se face la BEC, în Bucureşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

Reprezentantul PSD în BEC, Nicu Vasilescu, a precizat pentru MEDIAFAX, că decizia a fost luată la un scor strâns, majoritatea membrilor BEC apreciind că verificarea buletinelor de vot nule nu poate fi cerută Birourilor Electorale Judeţene deoarece acestea nu sunt structuri subordonate BEC.

Voturile, în saci, vor fi aduse la BEC începând cu vineri seară, iar verificarea buletinelor se va face de către membrii Biroului, fără ca presa să fie de faţă.

Anunţul oficial din partea BEC privind rezultatul renumărării va fi făcut în momentul finalizării operaţiunii şi nu vor fi prezentate date parţiale.

Membrii Birourilor Electorale Judeţene din Iaşi, Botoşani, Suceava şi Galaţi s-au reunit, vineri după-amiază, şi au aşteptat o decizie de la Biroul Electoral Central (BEC) în privinţa renumărării voturilor nule.

De asemenea, membrii Birourilor Electorale Judeţene din Arad, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Hunedoara, Timiş, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Maramureş s-au reunit la sedii, aşteptând şi ei o decizie privind renumărarea voturilor nule în fiecare judeţ sau la Biroul Electoral Central.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici