Replica Institutului Levantului pentru Clotilde Armand: Nu ştie ce vorbeşte! Apel la toate instanţele

Clădirea Institutului Levant este la fel de improprie pentru o şcoală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de Clotilde Armand pe Calea Victoriei, este replica celor de la Institut, după ce primarul Sectorului 1 a spus că vrea să le ia clădirea şi să o transforme în şcoală.

6754 afișări
Imaginea articolului Replica Institutului Levantului pentru Clotilde Armand: Nu ştie ce vorbeşte! Apel la toate instanţele

Sursa foto: Mediafaxfoto

După ce Clotilde Armand a propus preluarea de către primărie a clădirii în care funcţionează Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, reprezentanţii instituţiei au spus că primarul „nu ştie ce vorbeşte” şi ameninţă că vor apela la toate instanţele administrative, civile şi penale pentru a obţine condamnarea celor vinovaţi de „minciunile” aduse în spaţiul public.

„A avut această revelaţie trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo şi s-ar fi uitat cu atenţie, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câţiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, şi că este impropriu pentru o şcoală. Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu şi fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al sectorului 1. Clotilde Armand adaugă la colecţia de aberaţii şi minciuni la adresa Institutului Levant şi demagogia de cea mai joasă speţă. Insinuează că nimeni nu ştie ce face Institutul Levant”, spun cei de la Institut într-un comunicat de presă.

Ei spun că era foarte simplu pentru primarul Sectorului 1 să afle ce face Institutul: să caute informaţii pe site.

„A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcţional, dar, cu siguranţă, dovedeşte lipsă de profesionalism şi rea-credinţă. Conferinţele organizate, programele şi proiectele lansate, cu participarea unor personalităţi prestigioase ale lumii academice internaţionale, apariţiile editoriale arată cu prisosinţă că angajaţii Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu şi respect României”, spun reprezentanţii Institutului Levantului.

Reprezentanţii Institutului o acuză pe Clotilde Armand şi în privinţa afirmaţiilor cum că „instituţia plăteşte salarii anuale de peste 500 de mii de euro".

„Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător ştiinţific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător ştiinţific II (echivalentul unui conferenţiar) - 4.177 lei net, iar al unui cercetător ştiinţific III: 3.117 lei net”, spun ei.

Cei de la Institutul Levant spun că îşi rezervă dreptul de a apela la toate instanţele administrative, civile şi penale pentru a obţine condamnarea celor vinovaţi de aceste „minciuni”.

În finalul comunicatului, reprezentanţii Institutului o întreabă pe Clotilde Armand dacă nu ar fi potrivit pentru şcoală sediul ei de europarlamentar.

„O întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei şi am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceţi, n-ar fi bun pentru o şcoală? Nu-l preluaţi şi pe acela?”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune preluarea de către primărie a clădirii în care funcţionează Institutul Levantului pentru a fi transformată în şcoală.

„Există o mare provocare pentru şcolile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câţiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numeşte Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înfiinţat acest Institut de Studii Avansate a Culturii şi Civilizaţiei Levantului condus de fostul preşedinte al României - dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituţie?! Nimeni ştie. Se ştie doar că instituţia plăteşte salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la şcoli. Având în vedere deficitul unităţilor de învăţământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcţionează în prezent Institutul Levantului şi să o transformăm într-o şcoală”, a scris duminică seara pe Facebook primarul sectorul 1.

Clotilde Armand susţine că, de exemplu, în clădre ar putea funcţiona Şcoala Pia Brătianu Nr. 2., unde elevii învaţă în trei schimburi.

„Trebuie să investim în viitorul copiilor noştri şi să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat primarul pe reţeaua de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici