Replica lui Ciolacu: De desemnarea premierului depinde stabilitatea asigurată de PSD

Desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, însă de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua, afirmă Marcel Ciolacu, în replică la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis.

422 afișări
Imaginea articolului Replica lui Ciolacu: De desemnarea premierului depinde stabilitatea asigurată de PSD

Marcel Ciolacu, Facebook

„Desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, potrivit Constituţiei. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii şi firmele româneşti aşteaptă soluţii pentru a trece mai uşor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile şi sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârşit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor”, afirmă Marcel Ciolacu.

În privinţa discuţiilor din spaţiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, Ciolacu spune că răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect şi fără nici o modificare.

„Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanţelor. Ministerul Finanţelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituţii pe OUG care implementa taxa de solidaritate”, încheie liderul PSD.

Reacţia lui Ciolacu vice ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Klaus Iohannis pe cele două subiecte.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor şi-i ia gura pe dinainte”, spune Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele preşedintelui „au fost ani pierduţi” din cauza unor „ranchiune şi discuţii politice şi a unor decizii luate în acel moment”.

De asemenea, Iohannis spune că Ministerul Finanţelor (PSD) a elaborat actul privind taxa de solidaritate pentru companiile din energie, iar Miniserul Energiei (PNL) nu a fost cooptat: „Solicitarea mea a fost ca acest act să fie legal şi clar. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor...”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici