REPORTAJ - Cele două localităţi din România care ar putea intra în Guiness Book pentru votul de la referendum

La o săptămână de la referendum, scandalul listelor continuă să facă victime. Doi miniştri şi-au dat demisia, un chestor e anchetat, "opt milioane de voturi au fost arestate de Parchet", pentru a fi verificate sute de mii de semnături aflate pe listele suplimentare.

981 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Cele două localităţi din România care ar putea intra în Guiness Book pentru votul de la referendum

REPORTAJ - Cele două localităţi din România care ar putea intra în Guiness Book pentru votul de la referendum (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În ceea ce ne priveşte, am vrut să vedem cum arată, la faţa locului, localităţile pasibile să intre în Guiness Book, în privinţa recordului la vot.

Între cele mai productive localităţi, care au dat până la 250 la sută plan-participare la referendum, se numără satul Lepşa din comuna cu acelaşi nume, judeţul Vrancea, precum şi buricul judeţului Olt, adică satul Coloneşti. Primarii localităţilor au explicat pentru curioşi că afluenţa mare la urne - 250%, respectiv 184% - s-a datorat turiştilor, atraşi de potenţialul zonelor în discuţie.

Lepşa pe ouate

Satul Lepşa este ultima localitate, înainte să treci munţii, din Vrancea în Covasna, spre Târgu Secuiesc, pe DN 2D. Administrativ, aşezarea este arondată comunei Tulnici, aflată la 70 km de Focşani, prin Odobeşti. În sat, la ora prânzului, lume puţină. Şoseaua îşi face loc între peretele împădurit al dealului, în dreapta, şi fuga repede a Putnei, scăpată din strunga cascadei, la stânga.

Coloneşti şi Bula demnitarului

Localitatea Coloneşti se află pe DN 65, cam pe la jumătatea drumului între Piteşti şi Slatina. Cunoscută sub numele de "Comuna lui Bulă", de pe când actualul deputat PSD, Nicolae Stan - fost UNPR, fost PDL -, îi păstorea pe coloneşteni, s-a făcut remarcat la ultimul referendum printr-o participare record la vot - 184%. De ce? Datorită potenţialului turistic şi a unei nunţi întâmplate la pont, spune actual primar, fiul lui Stan, Mircea, zis şi "Bulă jr".

Citeşte mai multe despre localităţile pasibile de Guiness Book pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici