REPORTAJ: Cum arată resortul de lux din Deltă unde PSD şi PNL îşi împart în week-end colegiile pentru parlamentare - FOTO

Membrii conducerilor centrale ale PSD şi PNL, alături de preşedinţii de filiale şi de aleşii locali USL - preşedinţi de CJ şi primarii de reşedinţă de judeţ - vor petrece sfârşitul de săptămână în Deltă, într-un resort exclusivist şi îşi vor împărţi colegiile de la parlamentare.

4687 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Cum arată resortul de lux din Deltă unde PSD şi PNL îşi împart în week-end colegiile pentru parlamentare - FOTO

REPORTAJ: Cum arată resortul de lux din Deltă unde PSD şi PNL îşi împart în week-end colegiile pentru parlamentare (Imagine: www.pufleneresort.ro)

Dacă Mircea Geoană, pe vremea când conducea PSD, organiza astfel de "retreat-uri" - cum îi plăcea să le spună - în munţi (Poiana Braşov, Sinaia, Bran) sau în locuri greu accesibile situate prin dealurile subcarpatice (Topoloveni), cuplul de lideri Ponta-Antonescu îşi retrage partidele în Delta Dunării, loc unic în lume, de un pitoresc aparte.

Retragerea strategică în Deltă este prima astfel de acţiune pe care o face PSD de la preluarea conducerii de către Victor Ponta, dar şi primul demers comun în care liderii USL se întâlnesc în afara Bucureştiului, de la înfiinţarea Uniunii.

În Deltă au fost deja convocate două mari reuniuni - vineri după-amiază urmând să aibă loc întâlnirea aleşilor locali ai USL, iar sâmbătă dimineaţă şedinţa comună a Comitetelor Executive ale PSD şi PNL.

Înalţii oaspeţi ai Deltei vor fi cazaţi în exclusivistul "Puflene Resort" din Murighiol, un spaţiu destinat, aşa cum se autoprezintă, "celor care doresc o evadare din cotidian şi apreciază îmbinarea dintre frumuseţea naturii, confort la cele mai înalte standarde şi servicii de înaltă ţinută profesională".

Cum era de aşteptat, o noapte de cazare la un astfel de resort nu costă puţin, social-democraţii şi liberalii urmând să achite între 300 şi 400 de lei pe o cameră.

Surse din cele două partide au relatat, pentru MEDIAFAX, că USL nu a închiriat complexul în întregime şi că fiecare PSD-ist sau PNL-ist va achita contravaloarea cazării şi a serviciilor de care a beneficiat din propriul buzunar, însă cu o "reducere semnificativă" aplicată la tarifele afişate pe site.

Camerele în care se vor relaxa social-democraţii şi liberalii sunt prevăzute cu tot confortul - aer condiţionat, cabină sau cadă de duş, terasă, Tv, internet, minibar, seif.

Totodată, înalţii oaspeţi se vor putea bucura de facilităţi oferite de resort, cum ar fi piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, salon de înfrumuseţare. Ei vor putea să înoate şi în piscina exterioară sau să joace biliard, tenis de câmp sau de masă, precum şi să facă excursii pe canalele Dunării cu bărcile sau cu hidrobicicletele.

Cei mai mulţi dintre social-democraţi şi liberali vor ajunge în Deltă încă de joi seară, preşedintele PSD Victor Ponta fiind acolo de joi dimineaţă. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, va pleca şi el spre Deltă în cursul zilei de vineri. La reuniuni nu vor fi prezenţi, însă, toţi social-democraţii din BPN, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi vicepreşedintele Marian Vanghelie numărându-se, se pare, printre absenţi.

Potrivit unor surse, "retreat-ul" din Deltă fusese iniţial plănuit doar la nivelul PSD, dar, ulterior, a fost cooptat şi PNL, partid care nu era obişnuit cu astfel de retrageri strategice prin locuri pitoreşti şi greu accesibile.

Reuniunile USL au fost convocate, practic, pentru a valida negocierile din interiorul alianţelor PSD-UNPR şi PNL-PC privind împărţirea colegiilor eligibile pentru alegerile parlamentare.

Liderii USL nici nu concep că vor pierde alegerile parlamentare. Ei îşi bazează strategia pe câştigarea celor mai multe posturi de parlamentari, astfel încât USL să constituie şi majoritatea parlamentară viitoare. Astfel, USL consideră că toate colegiile, în afara celor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, sunt eligibile.

Negocierile privind colegiile urmează a fi finalizate în cursul acestui week-end, în Deltă, şi validate de structurile de conducere ale PSD şi PNL. Până în acest moment, potrivit unor surse, în baza negocierilor care au avut deja loc, PNL va ceda PC 21 de colegii eligibile, iar PSD va ceda UNPR 24 de colegii eligibile, păstrând principiul parităţii între PSD şi PNL.

Pe de altă parte, este de aşteptat ca tot la reuniunile din Deltă să se facă şi o analiză a rezultatului obţinut de organizaţiile locale la referendum, precum şi o strategie privind alegerile parlamentarele şi viitorul program de guvernare al USL.

Până în acest moment, Birourile de presă ale PSD şi PNL nu au anunţat în mod oficial convocarea acestor reuniuni ale USL în Deltă.

(Material de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici