Reprezentanţii USL nu vor participa la discursul preşedintelui Băsescu în Parlament

Reprezentanţii USL nu vor participa la şedinţa în care preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, a anunţat, luni, copreşedintele Uniunii Victor Ponta.

865 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii USL nu vor participa la discursul preşedintelui Băsescu în Parlament

Reprezentanţii USL nu vor participa la discursul preşedintelui Băsescu în Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

"Vizavi de prezenţa domnului Băsescu în Parlament, nu vom participa la acest monolog al domniei sale. Este foarte clar că preşedintele, mai ales după întâlnirea de la Cotroceni, şi-a confirmat incapacitatea de a dialoga", a spus Ponta.

El a susţinut că preşedintele Traian Băsescu nu a răspuns "serios şi justificat" solicitărilor opoziţiei de a explica de ce se opune ideii de a crea o comisie tripartită anticriză între putere, opoziţie şi BNR, care să beneficieze de sprijinul politic pentru toate măsurile economice şi sociale necesare în perioada de criză.

"Nu ne-a răspuns absolut deloc - şi sperăm totuşi că raţiunea va învinge până la urmă - dar aşteptăm să spună foarte clar că renunţă la acest plan total greşit şi antiromânesc şi antinaţional de desfiinţarea a judeţelor. Nu ne-a răspuns, dar sperăm să ne răspundă în perioada următoare că putem avea o consultare pe tema alegerilor antgicipate, alegeri care să rezolve criza care se perpetuează din punct de vedere politic", a spus Ponta.

El a precizat că USL nu va participa la discursul preşedintelui Traian Băsescu nici în condiţiile în care discuţiile despre reorganizare au fost amânate.

Întrebat dacă USL ia în calcul partiparea la şedinţa de plen în care preşedintele va adresa mesajul său Parlamentului, în condiţiile în care discuţiile despre reorganizarea adminsitrativ-teritorială s-au amânat, Ponta a spus: "Nu. Luăm în calcul o discuţie cu UDMR şi minorităţi pe această temă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici