REZULTATE ALEGERI LOCALE: PSD a câştigat cele mai multe primării în judeţul Mehedinţi

Municipiul Drobeta Turnu Severin, Mehedinţi, are un nou primar, social-democratul Marius Screciu reuşind să obţină peste 41% dintre voturile alegătorilor, iar în judeţ cele mai multe primării au fost obţinute tot de Partidul Social Democrat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2025 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI LOCALE: PSD a câştigat cele mai multe primării în judeţul Mehedinţi

REZULTATE ALEGERI LOCALE: PSD a câştigat cele mai multe primării în judeţul Mehedinţi (Imagine: Radu Stefan/ Arhiva Mediafax Foto)

Doar 36,44% dintre cei 92.708 severineni cu drept de vot au ales duminică noul primar al municipiului.

Conform numărătorii paralele a Partidului Social Democrat (PSD), Marius Screciu, viceprimar al municipiului până la scrutinul din 5 iunie, a obţinut cu o mie de voturi mai mult decât principalul său contracandidat, liberalul Daniel Cîrjan.

Screciu a fost votat de 41,91% dintre cetăţenii prezenţi la urne.

Candidatul liberalilor, Daniel Cîrjan a obţinut 38,65% dintre sufragii. Pe locul al treilea s-a situat candidatul PMP, Valentina Dobrotă, cu 8,05% dintre voturi.

În judeţul Mehedinţi, PSD a câştigat alegerile pentru primari în 55 din cele 66 de localităţi. PNL are 6 primării.

La nivelul judeţului, din cei 237.965 cetăţeni înscrişi pe listele electorale, s-au prezentat la urne 54,04%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici