Rezultate alegeri parlamentare 2012 ALBA

MEDIAFAX îţi prezintă REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 pentru fiecare judeţ şi partid în parte.

2926 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 ALBA

Rezultate alegeri parlamentare 2012 ALBA (Imagine Arhiva: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Lista mandatelor la Camera Deputaţilor:   

Potor Călin - USL - PNL

Negruţ Clement - ARD - PDL

Simedru Dan-Coriolan USL - PNL

Dîrzu Ioan - USL - PSD 

Lista mandatelor la Senat: 

Atanasiu Teodor - USL-PNL

Pereş Alexandru - ARD - PDL

Candidaţii USL au câştigat în mod direct patru din cele şapte colegii din Alba, deşi s-au clasat pe prima poziţie în toate colegiile din judeţ, considerat un fief al PDL, însă reprezentanţii ARD ar urma să obţină trei mandate în urma redistribuirii, arată rezultatele finale.

Potrivit rezultatelor finale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba, USL a obţinut în judeţ 49,66 la sută din voturi la Camera Deputaţilor şi 50,91 la sută la Senat, ARD - 28,90 la sută la Camera Deputaţilor şi 28,61 la sută la Senat, iar PPDD - 14,48 la sută la Camera Deputaţilor şi 15,14 la sută la Senat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În Colegiul 1 la Senat, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a obţinut 54,87 la sută din voturi, iar principalul său contracandidat, Ştefan Bardan (ARD), a întrunit 25,74 la sută. Astfel, Atanasiu câştigă primul mandat de senator, el fiind anterior deputat.

În Colegiul 2 Senat, candidatul USL, Nicolae Dobra (UNPR), a obţinut 44,12 la sută din voturi, iar candidatul ARD, senatorul Alexandru Pereş, a obţinut 33,53 la sută din sufragii. Mandatul din acest colegiu va intra la redistribuire, iar cel mai probabil îi reveni lui Pereş.

La Camera Deputaţilor, în Colegiul 1, care include şi municipiul Alba Iulia, candidatul USL, Călin Potor, a câştigat un nou mandat cu 51,62 la sută, devansându-l pe candidatul ARD, Dorin Nistor, care a obţinut 29,81 la sută.

În Colegiul 2 Blaj-Sebeş, pe prima poziţie s-a clasat candidatul USL, Ovidiu Jidveian, cu 46,50 la sută, însă mandatul de deputat va intra la redistribuire, urmând să îi revină, cel mai probabil, candidatului ARD, Clement Negruţ, care era şi până acum deputat PDL în acest colegiu şi care a avut 35,13 la sută din voturi.

În Colegiul 3, fostul prefect de Alba Dan Coriolan Simedru (USL) a câştigat cu 52,82 la sută, învingându-l pe interpretul de folclor Ionuţ Fulea (ARD), care a obţinut 26,65 la sută din sufragii.

În Colegiul 4, candidatul USL, deputatul PSD Radu Coclici, a obţinut 40,70 la sută, astfel că mandatul de deputat va intra la redistribuire. El ar urma să fie adjudecat astfel de democrat-liberalul Sorin Bumb, care a obţinut 27,35 la sută.

În Colegiul 5 Munţii Apuseni, actualul deputat Corneliu Olar (ARD) a fost învins de preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, care a candidat din partea USL. Dârzu a obţinut 54,91 la sută, iar Corneliu Olar a avut 25,81 la sută.

Judeţul Alba este considerat un fief al PDL deoarece la alegerile locale partidul a câştigat peste jumătate din primăriile din judeţ şi preşedinţia Consiliului Judeţean Alba.

La alegerile parlamentare din 2008, PDL a obţinut două mandate de senator şi trei de deputat, cu 47,31 la sută din voturi la Camera Deputaţilor şi 46,60 la sută la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici