Rezultate alegeri parlamentare 2012 DOLJ

Uniunea Social Liberală a reuşit să închidă toate cele 15 colegii paralmentare din judeţul Dolj, după ce a obţinut peste 65,8 la sută din voturi, în timp ce ARD a obţinut, în urma alegerilor de duminică, 15,5 la sută, fiind depăşită de PP-DD la Senat, arată rezultatele finale furnizate de BEJ.

1665 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 DOLJ

Rezultate alegeri parlamentare 2012 DOLJ (Imagine: Stefan Micsik)

LISTA MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Neţoiu Gheorghe - PP-DD

Enea Constantin - Cosmin - USL-PNL

Dascălu Constantin - ARD-PDL

Vasilescu Nicolae - USL-PSD

Stroe Ionuţ Marian - USL-PNL

Gust-Băloşin Florentin - USL- PSD

Petrescu Petre - USL-PSD

Manda Iulian-Claudiu - USL-PSD

Voicu Mihai-Alexandru - USL-PNL

Iane Daniel - USL-PNL

Stoica Ştefan-Bucur - ARD-PDL

Zgonea Valeriu-Ştefan - USL-PSD

Călin Ion - USL-PSD

Lista mandatelor la Senat: 

 

Anghel Cristiana Irina - USL-PC;

Dincă Marinică - ARD-PDL;

Solomon Antonie - PPDD;

Fifor Mihai Viorel - USL-PSD;

Voinea Florea - USL-PSD;

Oprea Mario Ovidiu - USL-PNL;

Geoană Mircea Dan - USL-PSD

Potrivit rezultatelor centralizate la Biroul Electoral Judeţean Dolj, USL a obţinut pentru Camera Deputaţilor un scor electoral de 65,89%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Camera Deputaţilor, candidaţii USL care au închis colegiile şi au obţinut astfel noi mandate sunt: Ionuţ Stroe (PNL) - 70,28%, Florentin Gust (PSD) - 67,92 %, Petre Petrescu (PSD) - 62,48%, Claudiu Manda (PSD) - 78,49 la sută şi Ion Călin (PSD) - 65, 39 la sută.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a obţinut 72,19 la sută din voturi şi îşi adjudecă al patrulea mandat de deputat, în timp ce Mihai Voicu a obţinut 64,29 la sută. Cei care obţin primul mandat în Camera Deputaţilor, din partea USL, sunt Cosmin Enea (PNL), Daniel Iane (PNL) şi Nicolae Vasilescu (PSD). Acesta din urmă a mai fost parlamentar, însă din partea PRM, în mandatele 1996-2000 şi 2000-2004.

În Dolj, ARD a înregistrat o înfrângere categorică în faţa USL, la Camera Deputaţilor obţinând 15,73 la sută.

Dintre cei 10 candidaţi pe care ARD i-a aruncat în alegeri, singurul care a mai activat în Parlament a fost Constantin Dascălu, care a pierdul colegiul cu 18,77 la sută, în faţa lui Nicolae Vasilescu de la USL, care a înregistrat un scor de 62,19 la sută. Pe listele PDL, a mai obţinut un mandat de parlamentar şi Gelu Vişan, însă acesta a candidat la alegerile de duminică din partea PP-DD, pierzând colegiul 8, cu un scor de doar 18, 21 la sută în faţa lui Daniel Iane.

PP-DD a obţinut la Camera Deputaţilor 14,96 la sută.

La Senat, USL a obţinut toate cele cinci colegii, cu un scor de 65,83 la sută.

Cei care vor reprezenta Doljul în Senat sunt: Cristiana Anghel (56,82%), Mihai Fifor (70,45), Florea Voinea (68, 89%), Mario Ovidiu Oprea (60,01%) şi Mircea Geoană (70,75%), ultimii doi continuându-şi mandatele.

ARD a obţinut la Senat, în Dolj, 15,52 la sută şi niciunul dintre senatorii din mandatul trecut nu a mai candidat.

PP-DD a înregistrat la Senat, un scor de 17,29 la sută.

Mircea Geoană obţine cel de-al treilea mandat de senator în colegiul Segarcea-Dăbuleni din Dolj, cu un scor de 70,75 la sută din voturi, fiind urmat de candidatul PP-DD, Adrian Stoica, cu 14, 85 la sută, în timp ce candidatul ARD la Dăbuleni are doar 13,69 la sută din voturi

Învăţătoarea Cristiana Anghel de la Caracal, care a stat 70 de zile în greva foamei, a obţinut un mandat de senator în colegiul 1 din Dolj, unde a candidat din partea USL şi a strâns 56,82 la sută din voturi, reuşind să-l surclaseze pe contracandidatul său, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon.

Potrivit datelor finale date publicităţii luni de Biroul Electoral Judeţean Dolj, învăţătoarea Cristiana Anghel, care a candidat din partea USL, a reuşit să închidă colegiul cu un scor electoral de 56,82 la sută, reuşind astfel să-l surclaseze categoric pe principalul contracandidat de la PP-DD, fostul primar Antonie Solomon, care a obţinut 24,92 la sută în colegiul 1 Senat Craiova.

În acest colegiu, Antonie Solomon şi Cristiana Anghel au fost în competiţie cu Mărinică Dincă, actual consilier local şi fost viceprimar al Craiovei. Dincă a exercitat atribuţiile primarului cât timp Antonie Solomon a fost arestat pentru luare de mită. Mărinică Dincă a candidat din partea ARD şi a obţinut la alegerile de duminică 15,87 la sută din voturi.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor de duminică anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean Dolj, Mircea Geoană a închis colegiul 5 de la Senat din Dăbuleni, reuşind să obţină 70,75 la sută din voturi.

Geoană a candidat din partea USL şi a reuşit să-l surclaseze cu mult pe principalul contracandidat de la PP-DD, Adrian Stoica care a obţinut 14, 85 la sută. Din partea ARD, în acest colegiu a candidat Daniel Drîgnei, fostul director al Direcţiei Silvice Dolj, care a obţinut doar 13,69 la sută.

Astfel, Mircea Geoană a câştigat al treilea mandat de senator la Dăbuleni, cu un scor mai mare faţă de alegerile din 2008, când a avut 64,22 la sută din voturi.

Până luni dimineaţă Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj a centralizat voturile din peste 400 din cele 520 de secţii de votare din judeţ, iar rezultatele parţiale arată că în acest judeţ USL conduce cu peste 65 %.

La Camera Deputaţilor, au fost centralizate rezultatele din 436 de secţii de votare, reprezentând 84, 84 la sută. Rezultatele arată că USL a obţinut 65, 67 la sută din voturi, ARD - 15, 77 la sută din voturi, iar PPDD -15, 13 la sută din voturi.

La Senat au fost centralizate rezultatele din 453 de secţii de votare, adică 83, 85 la sută. Rezultatele parţiale arată că USL a obţinut în urma alegerilor parlamentare de duminică 65,36 la sută din voturi. Aceleaşi rezultate arată că PPDD ar fi obţinut 17,66 la sută din voturi, în timp ce ARD se clasează pe locul al treilea, cu 15,57.

Potrivit numărătorii parţiale realizate de PSD, deputatul Claudiu Manda, candidat pentru un nou mandat în colegiul 6 Camera Deputaţilor, a obţinut 78,33 la sută din voturi. De asemenea, potrivit numărătorii paralele a USL, au închis colegiile la Camera Deputaţilor: deputatul Ionuţ Stroe, cu 70,28 %, deputatul Petre Petrescu, cu 62,3% şi fostul consilier local Cosmin Enea, cu 60%.

În judeţul Dolj, prezenţa la vot la alegerile de duminică a fost de 46,89%.

"Este posibil să avem un rezultat fără precedent în judeţul Dolj. Din estimările noastre, toţi candidaţii obţin peste 50 la sută. Spre exemplu, din sondajul făcut de CCSB, candidatul PC de pe Colegiul 1 Senat, Cristiana Anghel, a obţinut 59 la sută, iar Claudiu Manda, potrivit estimărilor noastre, a obţinut peste 80 la sută pe colegiul de la Camera Deputaţilor. Vrem să rămânem însă rezervaţi până la numărarea voturilor", a declarat Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că, din informaţiile sale, sigur depăşeşte pragul de 50 la sută la Camera Deputaţilor, menţionând că şi senatorul Mircea Geoană ar fi obţinut un procentaj similar.

"Nu ştiu cu exactitate scorul electoral. Suntem rezervaţi până la numărarea voturilor, dar eu sunt sigur că vom obţine peste 50 la sută, atât eu, la Camera Deputaţilor, cât şi Mircea Geoană, la Senat", a declarat Valeriu Zgonea.

Din partea USL, pe colegiile din Dolj au candidat senatorul Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, deputatul Claudiu Manda, deputatul Petre Petrescu, deputatul Ion Călin, deputatul Florentin Gust, actualul secretar de stat în Ministerul Aministraţiei şi internelor, Mihai Fifor, deputatul Ionuţ Stroe, senatorul Mario Ovidiu Oprea, fostul consilier local Cosmin Enea, Nicolae Vasilescu şi Florea Voinea.

Aceştia au venit, duminică seară, la sediul PSD din Craiova, unde au urmărit rezultatele exit-poll-urilor la televizor, însă nu au sărbătorit încă, aşteptând rezultatele oficiale.

"Prefer să deschidem şampania mâine, cred că putem să avem siguranţa că am câştigat toate cele şase colegii pe Craiova chiar dacă aveam emoţii în privinţa unora dintre candidaţi, azi am văzut rezultatele la exit-poll care ne sunt favorabile. Sunt convinsă că în următorii patru ani vom avea un guvern tot cu Victor Ponta, iar palamentarii USL ştiu deja ce îi aşteaptă de la mine", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici