Rezultate alegeri parlamentare 2012 IALOMIŢA

USL a câştigat toate cele şase mandate de parlamentar din judeţul Ialomiţa, pe locul al doilea clasându-se PPDD, urmat de ARD, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean.

905 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 IALOMIŢA

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Ialomiţa (Imagine: Gabriel Fluerariu)

LISTA MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Pocora Cristiana-Ancuţa - USL-PNL

Caloianu Mario-Ernest - PP-DD

Neacşu Marian - USL-PSD

Găină Mihăiţă - USL-PSD

Gheorghe Tinel - ARD-PDL

Ionescu Aurelian - USL-PC

LISTA MANDATELOR PENTRU SENAT:

Pavel Marian - USL-PSD

Stoica Ştefan - PPDD

Toma Ion - USL-UNPR

 

Potrivit BEJ Ialomiţa, la Senat, USL a fost votată de aproape 61% dintre alegători, urmată de PPDD cu aproape 21% şi ARD cu 15,74%, iar la Camera Deputaţilor, USL a obţinut peste 59% din voturi, în timp ce PPDD a avut 20,38%, urmat de ARD cu 16,21%.

Deputatul Cristina-Ancuţa Pocora (USL) a obţinut un nou mandat, fiind votată în Colegiul 1 Feteşti - Tăndărei de 57,82% dintre alegători, în timp ce Caloianu Mario Ernest (PPDD) are 23,76%, iar Luminiţa Barcari (ARD) aproape 15%. În Colegiul 2 Slobozia, Marian Neacşu (USL) a fost votat de 16.859 de alegători (64,82%), pe locul al doilea situându-se candidatul PPDD Muşat Gabriel, cu 16,72%, iar pe locul al treilea candidatul ARD Daniel Malama, cu 13,21%.

În Colegiul 3 Amara-Căzăneşti, Mihăiţă Găină (USL) a fost votat de 13.147 de alegători (59,38%), candidatul PPDD Mariana Ceanu obţinând 18,43%, iar candidatul ARD Niculae Began - 17,61%. În Colegiul 4 Urziceni, Aurelian Ionescu, candidatul USL a obţinut 53,50% dintre voturi, iar Nelu Badea candidatul PPDD a întrunit 22,78% din voturi, urmat de deputatul Gheorghe Tinel, cu 19,69%.

În cele două colegii pentru Senat, candidaţii USL Ion Toma şi Marian Pavel au câştigat, primul fiind la cel de-al doilea mandat.

În Ialomiţa s-au prezentat la vot 99.779 de alegători dintre cei 238.409 cu drept de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici