Rezultate alegeri parlamentare 2012 IAŞI

USL a câştigat toate cele 17 mandate de parlamentari în judeţul Iaşi, potrivit numărătorii paralele efectuate de PNL, printre câştigători numărându-se liberalii Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1719 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 IAŞI

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Iaşi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

LISTA MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Cozmanciuc Corneliu-Mugurel - USL-PNL

Fenechiu Relu - USL-PNL

Adăscăliţei Constantin - USL-PSD

Movilă Petru - ARD-PDL

Mocanu Vasile - USL-PSD

Răţoi Neculai - USL-PSD

Stanciu Anghel - USL-PSD

Alexe Costel - USL-PNL

Emacu Gheorghe - USL-UNPR

Bogdănici Camelia-Margareta - ARD-PDL

Oajdea Vasile-Daniel - PP-DD

Nichita Cristina - USL-PSD

Iacoban Sorin-Avram - USL-PSD

Crăciunescu Grigore - USL-PNL

Doboş Anton - USL-PNL

Blăjuţ Viorel-Ionel - PP-DD

LISTA MANDATELOR PENTRU SENAT:

Vosganian Varujan - USL-PNL

Agrigoroaei Ionel - PPDD

Lazăr Sorin Constantin - USL-PSD

Constantinescu Florin - USL-PSD

Popa Mihaela - USL-PNL

Burlea Marin - USL-PNL

Oprea Dumitru - ARD-PDL

 

Secretarul coordonator al PNL Iaşi Marius Dangă a precizat că, în urma centralizării rezultatelor din două-treimi din secţiile de votare din judeţul Iaşi, reiese că reprezentanţii USL conduc detaşat în toate cele 17 colegii.

Potrivit lui Dangă, la Senat, liberalul Varujan Vosganian ar fi obţinut în Colegiul rural Răducăneni 66 la sută, iar la deputaţi, Relu Fenechiu - 64 la sută, pe colegiul rural Tomeşti.

Mihaela Popa, senator PNL, venită în luna mai a acestui an de la PDL, a obţinut aproximativ 60 la sută din voturi în Colegiul Copou, în timp ce contracandidatul său, Teodor Baconschi (ARD), fost ministru de Externe, ar fi obţinut doar 18 la sută din voturi.

Tot la Senat, medicul Marin Burlea (USL), directorul Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a obţinut 60 la sută din voturi, în timp ce actualul senator PSD Sorin Lazăr are peste 60 la sută din voturi în Colegiul Târgu Frumos.

La deputaţi, toţi cei 12 candidaţi USL au peste 50 la sută din voturi, scorurile acestora fiind cuprinse între 53,6 şi 68,8 la sută.

Secretarul de stat Mugur Cozmanciuc de la PNL a obţinut în colegiul Răducăneni 68,8 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele efectuată de PNL.

Ceilalţi candidaţi USL care, potrivit lui Marius Dangă, vor intra în Parlament sunt: Constantin Adăscăliţei, Neculai Răţoi, Sorin Iacoban, Vasile Mocanu, Anghel Stanciu, Cristina Nichita, toţi de la PSD, Gheorghe Emacu, membru UNPR, precum şi liberalii Relu Fenechiu, Grigore Crăciunescu, Anton Doboş şi Costel Alexe.

Potrivit reprezentanţilor PNL, pe locul doi în judeţul Iaşi s-ar situa PPDD, iar ARD pe poziţia a treia.

Printre cei învinşi s-ar număra, potrivit numărătorii PNL, actualii deputaţi PDL Cristina Dobre, Nicuşor Păduraru şi Marius Spînu, precum şi senatorul Dumitru Oprea.

Surse din cadrul ARD Iaşi au declarat că şansele cele mai mari să iasă parlamentari le au actualul deputat Petru Movilă şi directorul medical al Spitalului "Sfântul Spiridon" din municipiu, Camelia Bogdănici, care a candidat la deputaţi.

Actualul senator PDL Dumitru Oprea a afirmat că a obţinut aproximativ 20 la sută din voturi în Colegiul Tătăraşi, el adăugând că nu este sigur că va obţine un nou mandat la redistribuire.

"Sunt cinci mandate de senatori în judeţ, iar ARD ar trebui să obţină 20 la sută din voturi. Din datele noastre, este posibil să luăm în judeţ sub acest prag. Nu se ştie dacă vom avea la Iaşi vreun senator", a spus Dumitru Oprea.

PPDD ar putea avea la Iaşi doi deputaţi, printre cei cotaţi cu şanse numărându-se şi actualul deputat Daniel Oajdea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici