Rezultate alegeri parlamentare 2012 SĂLAJ

USL a obţinut în Sălaj două mandate de deputat şi unul de senator, iar UDMR a câştigat un mandat de deputat, potrivit rezultatelor finale ale BEJ, conform cărora colegiul în care a candidat fostul ministru al Economiei Lucian Bode (ARD) va intra la redistribuire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1034 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 SĂLAJ

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Sălaj (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

LISTA MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Bode Lucian-Nicolae - ARD-PDL

Seres Denes - UDMR

Nosa Iuliu - USL-PSD

Taloş Gheorghe-Mirel - USL-PNL

LISTA MANDATELOR PENTRU SENAT:

Vegh Alexandru - UDMR

Pop Gheorghe - USL-PSD

 

Preşedintele BEJ Sălaj, Claudia Tomşa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că potrivit rezultatelor finale, USL a obţinut două mandate de deputat şi unul de senator, iar UDMR a primit un mandat de deputat.

Potrivit sursei citate, câştigătorii pentru Colegiul senatorial Şimleu-Cehu şi Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, la Camera Deputaţilor, vor fi cunoscuţi doar după redistribuire.

Tomşa a afirmat că în Colegiul 3 Jibou pentru Camera Deputaţilor, deputatul PSD Iuliu Nosa a obţinut al treilea mandat de parlamentar după ce a fost votat de 10.203 persoane, minimul necesar de voturi care trebuia întrunit fiind de 9.646.

Tot la Camera Deputaţilor, în Colegiul 4 Zalău, deputatul PNL Mirel Taloş a câştigat un al doilea mandat, obţinând 12.190 de voturi, minimul necesar care trebuia întrunit fiind de 10.839 de voturi.

La Senat, USL a obţinut un mandat în Colegiul 2 Zalău - Jibou după ce senatorul Gheorghe Pop a fost votat de 23.812 de sălăjeni, minimul necesar de voturi care trebuia întrunit fiind de 20.569.

Potrivit sursei citate, UDMR a câştigat un mandat de deputat în Colegiul 2 Cehu Silvaniei după ce deputatul Seres Denes a fost votat de 12.302 alegători, el reuşind astfel să obţină un al treilea mandat în Parlament.

Claudia Tomşa a spus că în Colegiul 1 Şimleu Silvaniei, pentru Camera Deputaţilor, niciun candidat nu a întrunit 50 plus unu din voturile valabil exprimate, astfel că acesta va intra la redistribuire. În acest colegiu a candidat fostul ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu deputatul Lucian Bode, care s-a clasat pe locul al doilea între preferinţele sălăjenilor, în urma candidatului USL Dorel Oros.

Astfel, Dorel Oros (USL) a obţinut 6.850 de voturi, Lucian Bode (ARD) - 5.846 de voturi, iar Mocan (PPDD) - 3.856 de voturi.

Deputatul Lucian Bode a candidat pentru obţinerea unui al doilea mandat de deputat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici