REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE - Numărătoare paralelă ACL: Iohannis - 56,27%, Ponta - 43,70%, după numărarea a 90,53% din voturi. Blaga: Preşedintele României se numeşte Klaus Iohannis

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică noapte, că, după numărarea voturilor din 90,53% din secţiile de votare, "preşedintele României se numeşte Klaus Iohannis", acesta obţinând 54,39% din voturi, potrivit numărătorii paralele a ACL.

3655 afișări
Imaginea articolului REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE - Numărătoare paralelă ACL: Iohannis - 56,27%, Ponta - 43,70%, după numărarea a 90,53% din voturi. Blaga: Preşedintele României se numeşte Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, Victor Ponta (Imagine: montaj Mediafax Foto)

Blaga a menţionat că, după numărarea voturilor din cele peste 90% din secţiile de votare, Klaus Iohannis a obţinut 54,39% din voturi (5.667.706 de voturi), iar Victor Ponta 45,6% (4.753.429 voturi).

"E o mare victorie a lui Klaus Iohannis şi a marelui PNL şi acest lucru demonstrează cât de serioasă a fost abordarea noastră când am decis să construim marele partid al dreptei", a spus Blaga.

El a arătat că ACL are peste un milion de voturi în faţă după ce au fost numărate rezultatele în 17.063 de secţii de votare.

Blaga a mai spus că ACL a numărat voturile şi din diasporă în 135 de secţii adică în 42% din acestestea iar Klaus Iohannis a obţinut 83,5%, în timp ce Victor Ponta a obţinut 16,5%.

Liderul PDL a arătat că acest scor din diaspora resprezintă răspunsul pentru refuzul Guvernului de a înfiinţa noi secţii de votare în diaspora şi de cât de necesară este o nouă legislaţie în domeniu.

"Am câştigat Bucureştiul după mulţi ani, într-o manieră categorică. Am câştigat 29 de judeţe, faţă de 19 ale PSD", a spus Blaga, arătând că în Bucureşti ACL a obţinut aproximativ 55%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici