Rezultate alegeri: Toţi liderii partidelor politice susţin că au câştigat scrutinul de duminică

  • Liderii principalelor partide politice au oferit declaraţii după închiderea urnelor de vot.
  • Fiecare dintre ei a găsit un unghi din care să se considere câştigător.
  • Alianţa USR-Plus anunţă revoluţia unei noi guvernări
1144 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri: Toţi liderii partidelor politice susţin că au câştigat scrutinul de duminică

Rezultate alegeri: Toţi liderii partidelor politice susţin că au câştigat scrutinul de duminică

Alegerile de duminică n-au niciun perdant. Cel puţin asta reiese din declaraţiile liderilor partidelor politice. 

Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, Dan Barna şi Dacian Cioloş şi-au anunţat victoria în urma alegerilor locale.

„Pentru noi, ca PNL, este o zi istorică. Pentru prima oară de la Revoluţie până astăzi, după 30 de ani, PNL înegistrează o victorie clară în alegerile locale şi pentru prima oară PNL bate PSD fără drept de apel.

Suntem la a treia victorie în alegeri. Am câştigat alegeri pentru Parlamentul European cu 27%, am câştigat alegerile prezidenţiale cu un scor istoric, fără drept de apel, şi iată că astăzi reuşim câştigarea alegerilor locale.

Ne vom bucura o zi, două, după care, încărcaţi de răspunderea încrederii acordate de cetăţenii români care au ales primarii PNL, preşedinţii de consilii PNL, ne apucăm de treabă

Mă bucur enorm că am eliberat Bucureştiul. Este o victorie pe care, hai să fim cinstiţi, foarte puţini o aşteptau. Nu numai că este o victorie, dar este o victorie clară, care nu lasă loc de comentarii.

Victoria lui Nicuşor Dan este o victorie care este rezultatul unui efort depus de Nicuşor Dan vreme de cel puţin 12 ani de zile, a unei dedicări faţă de interesul public şi mai ales al unui program realist prezentat în mod onest”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, duminică seară.

Nici liderul social democraţilor, Marcel Ciolacu, nu se consideră învins, în condiţiile în care partidul pe care îl conduce ar fi obţinut de două ori mai multe voturi decât la europarlamentare. 

„Aş dori să le mulţumesc milioanelor de români care au votat astăzi cu PSD, bucureştenilor care au situat la votul politic, în acest moment, PSD pe primul loc. Vreau să vă reamintesc că am dublat votul politic de la ultimele alegeri europarlamentare, când au fost 16,2%, acum estimarea, la toate exit-pollurile, este de minimum 33%.

Acest lucru arată foarte clar că PNL, care se află pe locul trei ca şi vot politic pe Bucureşti, a fost sancţionat de către bucureşteni pentru haosul din pandemie, pentru hoţiile din pandemie, pentru umilinţa la care au supus pensionarii, copiii, profesorii, mediul de afaceri şi nu în ultimul rând medicii”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Vreau să o felicit pe Gabriela Firea pentru campania electorală, pentru determinarea ei, şi-n primul rând pentru faptul că a ales cea mai grea cale, aceea de a lupta cu toată lumea să facă o campanie electorală şi o luptă politică doar pentru bucureşteni.

Vom aştepta numărătoarea voturilor, cred că este foarte bine să vedem exact procentele după numărătoarea voturilor, şi cred că şi PSD va şti de acum înainte cu ce firme de sondare să lucreze cel mai bine.

Eu văd că PNL a fost nu penalizat, mai mult decât penalizat pentru cele 10 luni de guvernare, de hoţie şi haos în care se află România în acest moment”, a continuat preşedintele PSD.

Dacă premierul Orban consideră că a fost o zi istorică pentru PNL, Dacian Cioloş şi Dan Barna anunţă revoluţia unei bune guvernări.

„Rezultatele din această seară, cel puţin cum le vedem pe exit polluri, arată că România începe revoluţia bunei guvernări, rezultatele din aceasta seară ne arată ca USR-PLUS îşi respetă angajamentul pe care l-au făcut încă din 2016 românilor, că vor fi acea treia forţă politică care va conta în politica din România şi va deveni alternativa la vechile partide politice.

Forţa care luptă cu pesedismul în România este USR PLUS.

Cei care vor scoate pesedismul din ţară şi cei care vor face reformele sunt, în moment acesta, USR PLUS.

Este victoria lui Nicuşor Dan. Este omul care a reuşit să o scoată pe Gabriela Firea din Primăria Capitalei.

 Vorbim de aproape 3.000 de consilieri USR PLUS în întreaga ţară.

Este o victorie importantă, dreapta unită la Bucureşti a obţinut un rezultat istoric, Nicuşor Dan este primarul care va transforma Bucureştiul în acel nou Bucureşti pe care ni-l dorim”, a declarat, duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, Dan Barna.

„Aveţi în faţă o nouă forţă politică a României, aşa cum am promis.

Voturile încă se numără, au fost tentative de furt de voturi astăzi.

Vreau o menţiune specială pentru Vlad Voiculescu, care a ştiut să facă pasul în lateral şi să intre în echipă cu Nicuşor Dan.

Începând de astăzi, alianţa USR PLUS va construi pentru România de la nivel local, vin alegerile parlamentare, avem reprezentanţi în Parlamentul European.

Vom avea primari care au fost aleşi pe bune, nu vor fi transferaţi ca să-şi menţină poziţiile de la alte partide”, a spus şi preşedintele Plus, Dacian Cioloş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici