Ridicarea imunităţii lui Titi Holban, respinsă de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban. Votul a fost secret cu bile.

639 afișări
Imaginea articolului Ridicarea imunităţii lui Titi Holban, respinsă de Camera Deputaţilor

Ridicarea imunităţii lui Titi Holban, respinsă de Camera Deputaţilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

S-au înregistrat 198 de voturi ”împotriva” solicitării de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Holban şi doar 96 de voturi ”pentru”.

Deputatul UNPR Titi Holban a susţinut, miercuri, în plenul Camerei, în timpul dezbaterii cererii privind încuviinţarea arestării sale preventive, că este nevinovat, că nu reprezintă un pericol public şi că de votul deputaţilor depind cariera şi soarta lui ca om.

El le-a cerut deputaţilor să analizeze situaţia "omeneşte" sau chiar "dumnezeieşte", arătând că oricare dintre deputaţi poate fi în această situaţie.

"Aveţi încredere că sunt nevinovat, timpul va dovedi că tot ce am spus eu este adevărat, oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie. De votul dumneavoastră depind cariera şi soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum ne învaţă domnul Hristos, când ne spune «atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă cum tu ai fi în aceeaşi situaţie»", a afirmat Holban.

Comisia juridică a Camerei a respins luni cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 2 abţineri.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban, suspectat de trafic de influenţă pentru că ar fi luat 10.000 euro pentru ca o firmă să nu fie sancţionată, după un control al Direcţiei Antifraudă.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. Şi în celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici