Robert Negoiţă, suspectat că ar vrea să candideze la Sectorul 3, a fost acuzat în şedinţa filialei PSD că nu ar şti problemele sectorului

Şedinţa PSD Sector 3 s-a transformat joi seară într-o serie concertată de acuzaţii făcute, mai voalat sau făţiş, la adresa lui Robert Negoiţă, pe care majoritatea din organizaţie îl suspectau că ar intenţiona să candideze la Primăria Sector 3, din postura de coordonator impus de conducerea centrală.

457 afișări
Imaginea articolului Robert Negoiţă, suspectat că ar vrea să candideze la Sectorul 3, a fost acuzat în şedinţa filialei PSD că nu ar şti problemele sectorului

Robert Negoiţă, suspectat că ar vrea să candideze la Sectorul 3, a fost acuzat în şedinţa filialei PSD că nu ar şti problemele sectorului (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Tirul acuzaţiilor, care s-a produs în prezenţa unor lideri ai partidului, respectiv Ion Iliescu, Miron Mitrea şi Marian Vanghelie, a fost dat de una dintre membrele filialei, care, pe un ton răstit, a spus că membrii organizaţiei nu vor accepta oameni impuşi pentru nicio funcţie în Sectorul 3.

Timp de trei ore, social-democraţii l-au acuzat, direct sau indirect, că nu ar şti problemele sectorului, că nu a reuşit menţinerea primarilor partidului în Ilfov şi că ar încerca să profite de pe urma similitudinii numelui cu cel al actualului primar, Liviu Negoiţă.

"Dacă stăm în sedii şi ne mai întrebăm ce avem de gând cu toţi paraşutaţii... au venit alegerile, ne fură ăştia preşul şi iar stăm patru ani în opoziţie", a spus şi consilierul general Doru Giugula.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a refuzat să răspundă oricărui atac.

"Nu voi răspunde niciunui atac. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Respect prea mult partidul, pe domnul preşedinte Iliescu, ca să intru în polemică cu cineva. (...) Noi nu avem a lupta unii împotriva altora. Noi nu trebuie să ne iubim. Nu am nicio problemă cu nimeni de aici. Nu am nicio problemă cu nimeni căruia nu-i place de mine. Noi nu suntem MISA. Noi nu suntem îndrăgostiţi unii de alţii. Referitor la candidatură, nu ştiam că am venit aici să stabilim candidatul. Am spus că nu am nicio problemă să fiu pus în sondaj, dar că nu am nicio intenţie să candidez. Am spus-o cu subiect şi predicat. Nu am venit la Sectorul 3 să cer nimic, nu am venit să iau nimic, ci am venit să ofer, am venit să dau", a precizat Negoiţă.

Totodată, membrii organizaţiei PSD Sector 3 s-au exprimat în favoarea lui Marian Vanghelie, un om care le-a fost "permanent aproape" şi au spus că, dacă se doreşte schimbarea conducerii organizaţiei Bucureşti a PSD, atunci alegerile să fie statutare şi democratice.

În finalul şedinţei, Ion Iliescu a dat asigurări că nu se intenţionează impunerea unor candidaţi.

"Nu trebuie să acceptăm candidaţi paraşutaţi de nicăieri. Desemenarea candidatului trebuie să fie rezultanta consultării cu structurile noastre de partid. Şi ei pot greşi, fiecare poate greşi şi dumneavoastră aici puteţi să aveţi o viziune mai limitată şi influenţe de ordin subiectiv, dar trebuie să ne consultăm părerile. Primarul de sector trebuie să fie un om al sectorului bine cunoscut în sector", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici