Roman (PNL): USR PLUS nu a votat bugetul pentru că viceprimarul lor nu a primit controlul spitalelor

Gestul consilierilor USR PLUS de a nu vota bugetul Capitalei arată iresponsabilitate, afirmă deputatul PNL Florin Roman: „La mijloc nu stau grijile faţă de investiţii, ci doar supărarea că viceprimarului lui Vlad Voiculescu nu a primit un control total asupra spitalelor”.

1286 afișări
Imaginea articolului Roman (PNL): USR PLUS nu a votat bugetul pentru că viceprimarul lor nu a primit controlul spitalelor

Roman (PNL): USR PLUS nu a votat bugetul pentru că viceprimarul lor nu a primit controlul spitalelor

„M-am abţinut de la postări politice în săptămâna Mare, sperând că împreună, vom fi cu toţii mai buni şi mai smeriţi. Gestul colegilor de la USR-Plus de a nu vota bugetul propus de primarul general Nicuşor Dan, după săptămâni îndelungate de discuţii şi dezbateri, arată iresponsabilitate şi lipsa de respect faţă de bucureşteni”, transmite deputatul PNL Florin Roman.

El îi acuză pe consilierii USR PLUS că nu au votat bugetul pentru că viceprimarul din partea USR PLUS, Horia Tomescu, „nu a primit ce îşi dorea, un control total asupra spitalelor”.

„Nu, la mijloc nu stau grijile faţă de investiţii sau de incapacitatea de plata a primăriei Capitalei, ci doar supărarea că vicele domnului Vlad Voiculescu nu a primit ce îşi dorea, un control total asupra spitalelor! Se pare că scandalul din guvern provocat de dl Voiculescu este acum exportat la primăria Bucureşti. Cine are de câştigat din tot acest joc politic plin de interese! Unul singur: PSD”, conchide Florin Roman.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri. 

 

Somaţia transmisă de USR PLUS înainte de vot

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut lui Nicuşor Dan, cu mai puţin de 24 de ore înainte de vot, să retragă proiectul de buget al Capitalei. Horia Tomescu: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

„Vrem să ne aşezăm la masă, să discutăm şi să venim în faţa bucureştenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale şi care să prioritizeze cele mai importante proiecte pentru Bucureşti. Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat. Cerem primarului să retragă proiectul. Există deja o decizie oficială a conducerii politice. Imediat după ce bugetul va fi aşezat pe nişte fundamente reale şi legale grupul USR PLUS va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuţiilor în cel mai scurt timp posibil”, a spus Horia Tomescu, viceprimar general USR PLUS.

El spune că proiectul de buget al Capitalei nu respectă realizarea obiectivelor asumate în faţa bucureştenilor.

„Am făcut nişte promisiuni cu bună credinţă în faţa bucureştenilor şi vrem să ne achităm de ceea ce am promis. De aceea trebuie să spunem că actualul buget nu sprijină realizarea obiectivelor pe care le-am asumat în faţa cetăţenilor. În buget sunt estimate venituri de aproape 7 miliarde. Am fost surprins să văd această sumă prinsă în buget pentru că în toate discuţiile pe care le-am avut cu primarul general sumele avansate au fost în jur de 4,5-5 miliarde de lei. Am cerut notele de fundamentare. Răspunsul primit a fost că primarul a interzis accesul consilierilor la orice fel de detalii care să explice forma finală a veniturilor. Avem motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realistice. Nu putem să ne minţim că anul acesta o să avem o mulţime de bani. Noi vrem să avem un buget realist. Nu e momentul să fim populişti, ci să fim responsabili şi buni gospodari”, a adăugat Tomescu.

 

Liberalii au acuzat interesul viceprimarului Tomescu pentru coordonarea spitalelor

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat viceprimarului Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demişi şi numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. De asemenea, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB este controlat tot de primar, scrie Hotnews.

"Înţeleg că există un apetit pe partea de Sănătate pentru domnul Tomescu şi apropierea sa de Vlad Voiculescu, dar e mai puţin important cine are semnătură, dacă toţi stabilim nişte principii”, spune senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se reuneşte miercuri într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi figurând proiectul bugetului Capitalei pe anul 2021.

Potrivit proiectului pus în dezbatere de Nicuşor Dan, Primăria Capitalei are pentru acest an un buget estimat de 6,9 miliarde lei, iar cu tot cu instituţiile subordonate, credite şi fonduri europene ajunge la 9,5 miliarde. Pentru investiţii, din bugetul local ar urma să se aloce circa 1,9 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei din fonduri europene şi circa 600 milioane lei de la bugetul propriu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
roman,
usr plus,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici