România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripa, cu un milion mai puţin decât anul trecut.

398 afișări
Imaginea articolului România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal

România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal

Întrebat despre situaţia achiziţiei vaccinului antigripal pentru sezonul din 2022, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că acesta a fost contractat.

„El este contractat. Anul acesta va fi disponibil mult mai repede decât anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit 1 milion de doze de vaccin. S-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul acesta începem cu 1,5 şi o să vedem în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a susţinut, la începutul lunii august, că sunt semne că în acest an sezonul gripal va fi „unul mai serios” şi a anunţat că vaccinurile antigripale vor fi disponibile de la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici