România găzduieşte un seminar dedicat sancţiunilor financiare împotriva terorismului

România va găzdui, în zilele de 1 şi 2 aprilie, primul seminar dedicat ţărilor din Europa Centrală şi de Sud-Est destinat identificării celor mai bune practici în implementarea sancţiunilor financiare împotriva terorismului, evenimentul fiind co-organizat de MAE.

6 afișări

Potrivit unui comunicat MAE remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, seminarul, cu tema "Implicaţiile juridice ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate privind sancţiunile financiare pentru combaterea terorismului", se adresează reprezentanţilor autorităţilor competente din ministerele de Externe, ministerele de Finanţe şi Băncile centrale din Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Georgia, Grecia, Ungaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Federaţia Rusă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina.

"O implementare corectă a sancţiunilor financiare este esenţială pentru eforturile internaţionale de combatere a terorismului. Mai mult, acest tip de sancţiuni individualizate implică obligaţii substanţiale atât pentru sectorul public cât şi pentru sectorul privat. De aceea este important pentru toţi actorii implicaţi în implementare să înţeleagă corect aceste responsabilităţi", se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, participanţii vor asista la prezentarea standardelor internaţionale şi europene de implementare a regimurilor sancţionatorii împotriva terorismului, în special a blocării fondurilor şi resurselor economice, precum şi a concluziilor misiunii de asistenţă tehnică a Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate privind implementarea la nivel naţional a cadrului juridic universal pentru combaterea terorismului.

De asemenea, participanţii vor avea oportunitatea de a discuta cerinţe legislative specifice pentru implementarea sancţiunilor internaţionale, precum şi metode la dispoziţia statelor pentru aplicarea pe plan naţional. În plus, vor fi discutate şi implicaţiile drepturilor omului în procesul de implementare a sancţiunilor individualizate, precizează Ministerul de Externe.

Seminarul va cuprinde şi o masă rotundă de discuţii privind experienţe în implementarea legislaţiei naţionale privind sancţiunile financiare individualizate pentru combaterea terorismului cu participarea reprezentanţilor statelor invitate.

Lucrările seminarului vor fi deschise, din partea Ministerului Afacerilor Externe, de către Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici