VIDEO  România îşi anunţă susţinerea faţă de Ucraina la Summitul Platformei Crimeea. Cîţu: „Am încredere că diferenţele noastre vor fi depăşite”

Premierul Florin Cîţu a avut o intervenţie în cadrul Summitului Platformei Internaţionale Crimeea, desfăşurat luni la Kiev. Cîţu a declarat că susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi că ţara noastră rămâne în acordul implementării politicii de nerecunoaştere a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă.

1401 afișări
Imaginea articolului România îşi anunţă susţinerea faţă de Ucraina la Summitul Platformei Crimeea. Cîţu: „Am încredere că diferenţele noastre vor fi depăşite”

România îşi anunţă susţinerea faţă de Ucraina la Summitul din Crimeea. Cîţu: „Nu recunoaştem anexarea Peninsulei de către Rusia”

„Încurajez puternic leadership-ul din Ucraina să accelereze reformele economice şi sociale necesare, pentru a duce la transformarea democratică a societăţii şi la prosperitatea ei pe termen lung. De beneficii se va bucura întreaga societate ucrainiană, dar şi minorităţile de români din Ucraina, care vor stimula armonia socială, stabilitatea şi prosperitatea. România a susţinut şi va susţine în continuare suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.
 
În acelaşi timp, România rămâne în acordul implementării politicii de nerecunoaştere a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă. România a făcut eforturi consistente pentru a avea o agendă bilaterală cu Ucraina. Am încredere că diferenţele vor fi depăşite şi o să avem o abordare constructivă, deschisă, cu valori şi interese comune”, a fost discursul lui Cîţu.
 
Prim-ministrul Florin Cîţu a fost prezent azi în Ucraina, la Kiev, pentru a lua parte la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea. Platforma reprezintă o iniţiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea de către Rusia şi, în consecinţă, să faciliteze revenirea Crimeii în componenţa Ucrainei.
 

 

Platforma Internaţională Crimeea este o iniţiativă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaştere a anexării ilegale a Crimeei. Prin această iniţiativă se doreşte şi revenirea peninsulei Crimeea în componenţa Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici