România şi Bulgaria pregătesc o nouă şedinţă comună de guvern

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul pentru Afaceri Europene şi Instituţionale al Republicii Bulgaria, Meglena Kuneva, au convenit, joi, într-o întâlnire la Palatul Victoria, pregătirea unei noi şedinţe comune de guvern a celor două ţări, care să fie organizată, de această dată, în România.

388 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria pregătesc o nouă şedinţă comună de guvern

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În martie anul trecut, Guvernele român şi bulgar s-au reunit în şedinţă comună la Ruse (Bulgaria), la reuniune fiind prezent şi prim-ministrul Serbiei.

Vicepremierul bulgar, aflat în vizită la Bucureşti, a fost primit de premierul Ponta, pentru discuţii privind dezvoltarea cooperării în domenii sectoriale, precum dezvoltarea regională, infrastructură, transporturi, energie, agricultură, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, precum şi probleme legate de procesul de aderare a celor două ţări la Spaţiul Schengen.

"În context, a fost convenită începerea pregătirii pentru organizarea, în România, în viitorul apropiat, a următoarei şedinţe comune de guvern, în cadrul căreia să fie analizate perspectivele consolidării cooperării sectoriale şi în plan european şi regional, pe baza obiectivelor şi intereselor comune ale celor două state", se arată într-un comunicat transmis de Guvernul român.

Conform sursei citate, cei doi oficiali au mai discutat subiecte de actualitate în plan european, cu accent pe măsurile de consolidare a creşterii economice şi creării de locuri de muncă şi pe rolul Planului de Investiţii pentru Europa în promovarea unor proiecte de interes din domeniul energiei şi al transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici